måndag 30 maj 2022

FINLAND DOMINERAR

 Har man inte förlorat en match under ordinarie tid senaste tre åren, när det gäller VM och OS,  då är man outstanding. Tidigare var finska landslaget i ishockey inga vinnare. De hade många eleganta och kreativa spelare som var kul att titta på. När Jalonen tog  över landslaget funderade han till och bestämde sig för hur finnarna skulle bli ett lag som skulle vara svårspelat. Han tog ut spelare som var beredda att spela för lagets bästa och underordna sig lagets taktik. Detta kryddas med några målskyttar, men de har inte fribiljett när det gäller defensiven. 

Många tycker att Finland spelar tråkigt de har inte fattat vad elitidrott går ut på. Finland förstår att 80 % av alla mål görs i spelvändningar och pp. Sverige var tidigare kända för att vara taktiskt skickliga i alla lagbollsporter. Ishockeyn har levt ett eget liv sista åren där spelare som flänger överallt och spelar med små marginaler har prioriterats  Ansvar, lagkänsla är inte populärt, bara jag kan skrapa ihop några tredje assist är det bra. Kraven på elitspelare är alldeles för låga.

Jag är övertygad att Sveriges nya förbundskapten kommer att lyfta Sverige till en ny nivå och få med sig övriga tränare att acceptera ett nytt synsätt, som kommer att gynna svensk ishockey.

GÖR OM OCH GÖR RÄTT!🥅😀

1 kommentar:

  1. Det är ingen slup att det ser ut som det gör i Svensk hockey det är ett beteende som spelarna "lär sig" i unga år pga den hets som råder i ungdomshockeyn där det är viktigt att redan i unga år bygga en bra poängstatistik inför TV puck & hockey gymnasium. Lagmoral, ansvar och att kunna värdera en situation kommer i andra hand vilket gör att det ofta är en viss spelartyp som kommer vidare i systemet och hamnar på elit gymnasium för att sedan har chans på senior hockey i de högre divisionerna

    SvaraRadera