fredag 27 maj 2022

EN FÖRBANNELSE

 Sveriges förbundskapten I ishockey är inte född med guldbyxor, han har inte haft flytet när det gällt som mest. Är det bara otur? Därom tvistar de lärde. När de bästa spelarna inte deltager i VM blir det ännu viktigare att bygga en grupp och ett spelsätt som passar i cupmatcher.  Se på Finland. de har inte haft så namnkunniga lag de senaste åren. Årets upplaga av Sverige har spelat på ett klokare sätt och anpassat sitt spel efter förutsättningarna, men det räckte ändå inte hela vägen. Det kanske är så enkelt att en del coacher har fingertoppskänsla och andra inte. Att ha rätt spelare på isen vid viktiga situationer och säga rätt saker när det är skarpt läge.

Det som känns extra tungt är att årets upplaga av Canada bestod av en grå massa, där vissa backar var rent av dåliga. Nu börjar man förstå varför kleti och pleti från Sverige får NHL kontrakt. Det visade sig också att spelare som har en anonym roll i NHL inte tillför mycket, tänker på Bemström, Grundström och Pettersson, det är lika bra att satsa på SHL spelare som skulle se VM som en fantastisk upplevelse. Skall det komma förstärkningar måste de göra skillnad, typ Nylander.

Vår nya förbundskapten får ett bra utgångsläge, det kan inte bli sämre. Det är bara att önska LYCKA TILL  🏒😀👍

En viktig fråga för framtiden är varför så många NHL spelare inte tycker att VM är intressant, skall det inte vara en självklarhet att representera sitt land? Har de glömt var de kommer ifrån?  Alla kan inte vara trötta, eller gravida👊🏻

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar