tisdag 3 maj 2022

VAD HÄNDE?

SM final nummer två,hemma starka FBK med publiken i ryggen, förväntas ta tag i matchen och visa sig från sin bästa sida. Normalt spelar man med marginaler i början på matchen, men FBK uppträder med noll ödmjukhet och ser till att Luleå får fem solklara målchanser. Matchen hade varit över efter åtta minuter om inte Furch hade spikat igen. De flesta målchanser skapades inte av Luleå utan var gåvor från FBK.

Helt plötsligt leder FBK med 3-0 i andra perioden och nu skall väl Luleå få problem att komma in i matchen. Då lyckas FBK sitta i utvisningsbåset sju minuter på raken. Det är samma personer som drar på sig onödiga utvisningar, de fattar inte att de sätter laget i en svår situation. Som tur är spelar FBK sitt bästa box play. I sista perioden händer ingenting och FBK kan försvara sin ledning utan problem.

Trots att FBK gör allt för att skjuta sig i foten lyckas man vinna, det säger mer om Luleås svaga insats. I dag är det dags igen, om vissa spelare i FBK tänker på lagets bästa och är ödmjuka i spelet har de en stor chans att bli mästare. Laget är tyngre och har fler skickliga spelare.

Snart är det dags för ishockey VM, precis som vanligt är det många som har skavanker eller är trötta och tackar nej. Det visar ännu en gång att de flesta NHL spelare inte bryr sig om VM. Det blir ännu ett VM för spelare som normalt inte är landslagsspelare. Sluta spela VM varje år, försök att få någon överenskommelse med NHL så att vi kan få se de bästa spelarna👊🏻