fredag 3 juni 2022

INGEN BLEV KLOKARE

 Det var dags för landskamp mot Slovenien och Sverige skulle prova ett nytt spelsystem som var mer anpassat till de offensiva spelarna, 4-3-3. Det spelar ingen roll vilket system man har, det är samma spelare och samma problem. Sveriges mittfältare är för långsamma och veka oavsett vilka som spelar på den positionen. När skall någon av Olsson, Svanberg, Cajuste blomma ut, de har varit lovande flera år. Det blir lite bolltrillande, men det händer inte speciellt mycket.

Alla vill att Sverige skall bli mer spelförande och äga matcherna. Då måste man ha en backlinje som kan fylla på och deltaga i spelet och det har vi inte. Vi kommer aldrig att ha ett komplett lag, därför gäller det att dölja sina brister och det har Sverige varit bra på. Oavsett vilket spelsystem vi använder måste Sverige bygga på ett bra försvar och hoppas på någon individuell prestation.

Om vi skall tro på sportjournalister har vi världsspelare i laget. Allt är relativt, men hittills har jag inte sett skymten av de. Sveriges framtid ligger fortfarande i ett starkt kollektiv och lära mittfältarna att vinna kamperna och sluta trippa på tå.

JANNE DU ÄR FÖR KLOK FÖR ATT LÅTA DIG PÅVERKAS⚽️😂


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar