tisdag 10 maj 2022

AVGÖR HEMMAPLAN?

 Ingen större överraskning att det blir en 7:e och avgörande, både LULEÅ och FBK är lite kaxigare på hemmaplan. Då blir Luleå mästare så enkelt är det inte i en avgörande match spelar hemma favören inte så stor roll. Luleå har pressen på sig, ingen räknade med att FBK skulle spela en avgörande match om guldet efter en bedrövlig 6:e plats i serien.

FBK dominerade första perioden mot ett blekt Luleå och fick en skön 2-0 ledning. Därefter var det en jämn kamp där Luleå skapade några heta chanser, till slut kom en reducering, något tursamt. Slutspelets poängkung fick sista ordet och tryckte in 3-1. Kul att den ödmjuke Kils sonen fick avgöra. Trots att han gör mycket poäng jobbar han kopiöst för lagets bästa. Det var några fler som var dominerande i FBK jag tänker på målvakten Furch, backen Virtanen som spelar sin bästa hockey i slutspelet, forwards Johansson kaptenen som leder laget och lille Nygård som är outtröttlig.

Luleå var en grå massa där ingen tog tag i taktpinnen, den rutinerade backen Lepistö som var lysande i serien har inte haft något flyt i finalen, många utvisningar. Om Luleå skall bli mästare måste den omtalade första kedjan vakna till liv, de måste bli rejälare och sluta snurra runt utan mening.

Nu väntar vi på torsdagen och en ny fantastisk inramning 😀🥅🎉

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar