fredag 2 februari 2018

ÖVERLEVNAD

Det mest intressanta med SHL tabellen är bottenstriden. Det kommer att bli många ångestfyllda matcher de sista 10 omgångarna. Med det nya luckrativa avtalet i potten är det förödande att ramla ned till hockeyallsvenskan, alla vet att det blir svårare att ta sig tillbaka. Karlskrona, Mora, Rögle och Örebro kommmer att ha många sömnlösa nätter de närmaste månaderna.

KARLSKRONA
Sju poäng och sämst målskillnad går inte att hämta in, de får börja förbereda sig för att hitta en formtopp tills de möter ett allsvenskt lag. Ett ihåligt lag som är alldeles för mesiga och saknar dessutom en tydlig spelidé. Är det någon som har sett till Ledin? Jag tror de ångrar att de sparkade Hånberg.

MORA
Stundtals ser det riktigt bra ut, för att i nästa byte bli något horribelt individuellt misstag. De har många transatlanter som är skickliga, men spelar med alldeles för små marginaler. Om de börjar förstå att individuell framgång  och några färre tredje assist spelar mindre roll än lagets framgång,kan de slippa kvala.

RÖGLE
Helt klart har laget fått ett lyft efter tränarbyte, importerna har fattat att det här är allvar och man kan inte bara vara proffesionell när man skriver kontrakt. Arbetsmoralen är på en helt annan nivå och gör spelarna inte rätt för sig får de sitta på läktaren. Med så många importer skulle det vara förödande om Rögle fick börja om i Allsvenskan, finns inte på kartan att de skulle stanna kvar och hjälpa föreningen i ett återtåg.

ÖREBRO
För några veckor sedan var kontraktet säkrat och laget nosade på en tionde plats. Sista veckorna har det hänt någonting och nu är risken stor att ångesten kommer smygande. Tycker att Örebro har bäst förutsättningar av de fyra lagen att spela i SHL nästa säsong, om inte nerverna börjar ta överhanden. Ett annat stort problem är målvaktsspelet, i gårdagens match såg han till att Örebro  inte kunde vinna trots hyggligt spel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar