onsdag 7 februari 2018

HUR BRA ÄR SHL?

Frågan är berättigad efter gårdagens final i CHL där JYP besegrade Växjö. Naturligtvis är det svårt att jämföra olika ligor efter en enstaka match. Jag och flera andra hade nog räknat med en komfortabel Växjö seger. I och med att Växjö leder överlägset och JYP är på fjärde plats och finska ligan betraktas som sämre var utgången oväntad.

Om det hade varit en match i gruppspelet hade nog inga reagerat, men nu handlade det om final, full hall, hemmaplan och motiverade spelare. Det skall påpekas att det var en jämn match, men det var inte enbart tur att JYP segrade.

Att SHL tappar i kvalite varje år är ingenting att hymla om, våra unga lovande spelare försvinner i allt yngre åldrar och det finns inte mycket att fylla på med. De näst bästa finnarna spelar i KHL, det blir andra sortering från Finland och några farmaligaspelare som vill ha ett äventyr.

Många Allsvenska spelare kliver rakt in i SHL och gör avtryck direkt, även div1 spelare. Detta är positivt för svensk ishockey, innebär det att det är enklare att ta en plats i ett SHL lag idag än för fem år sedan?

I OS får vi ett kvitto på hur vi ligger till mot övriga ligor i Europa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar