onsdag 21 februari 2018

CHOCKADE

Ishockeyturneringen hann knappt börja innan det var dags att åka hem. Alla verkade chockade över att Tyskland blev för svåra i kvartsfinalen. Var det ingen som såg matchen i gruppspelet? Sverige vann tursamt och varför skulle kvartsfinalen bli enklare. Spelmässigt var kvartsfinalen jämnare. När Sverige ställer upp med ett C lag och tyskarna har i stort sett alla med då är det jämt.

När TRE KRONOR dessutom skall spela ”modern” ishockey, där man får flänga omkring överallt och många spelare tror att de är bättre än verkligheten, då blir det inte enklare. Att många är chockade beror på journalister som höjer spelare i SHL till skyarna och kallar spelarna för stjärnor. Det är en sak att glänsa i SHL,där det är fritt spel, mot att möta ett disciplinerat Tyskland.

Det stora samtalsämnet har varit Dahlins vara eller icke vara i laget. Att ge en spelare tre fyra byten är helt värdelöst. Eftersom han blev uttagen måste ledningen ha trott på honom eller var det en populistisk uttagning? Efter det här kanske vi kan värdera SHL lite annorlunda, en ok serie men inte så bra som alla tror.

Vi slår Norge i sprinstafett då dyker USA upp från ingenstans, det blev en mörk dag. Silver är bra, men jag hade räknat in ett guld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar