fredag 26 januari 2018

VÄXJÖ DOMINERAR

Först kommer Växjö sedan ingenting därefter 9 lag som är ungefär lika bra. I botten är det 4 lag som får slåss om att undvika de två sista platserna. 10 lag är redan klara för slutspel, trots att det återstår 12-13 omgångar, ”vilken dramatik och spänning”. Placeringarna är viktiga säger någon, men jag har svårt att se publiken hetsa upp sig för placeringsmatcher.

Förbundet skall skicka ut Ola Lundberg på turné för att undersöka om det går att förbättra seriesystemet. De har äntligen kommit på att svensk ishockey behöver se till att fler än SHL lagen kommer att överleva.
Börja med att skrota ruinserien Allsvenskan, Tillbaka till norra, östra, västra och södra. Spetsa till det efter nyår med de bästa lagen, där seriesegraren går direkt upp i SHL och sista laget i SHL får lämna finrummet. Tvåan och trean spelar mot lag 12 och 13 i bäst av sju. Inför övergångspengar, inga småsmulor, så att de som är duktiga att utbilda spelare får valuta för sina insatser.

Växjö imponerar, trots en mindre bra dag vinner de jämna matcher. De visar att det inte finns något motsatsförhållande mellan en bra offensiv och en stabil defensiv. Ett lagbygge som innehåller alla spelartyper som behövs för att bli mästare.

I kväll laddar vi för semifinal i handbolls EM. Det är en fröjd att se 95kg bjässar stångas mot varandra. De tar stryk utan att gnälla, inga efterslängar och lägger ned bollen direkt vid domarsignalen. Se och lär fotbolls och hockeyspelare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar