onsdag 14 februari 2018

GULD IGEN

Svenska skiddamer leker med norskorna. Stina dominerade sprinttävlingen från första till sista stavtaget. Att vinna en sprint med tre sekunder kan jämföras med att tvåan blir varvad av segraren i en OS final på 10000 meter. Det var ingen sensation att Stina vann, men med favoritskapet och OS hängande på axlarna kan man inte bli annat än imponerad hur hon levererade. Att få betalt för all träning måste kännas underbart och motiverande för framtiden. Redan till nästa säsong är jag övertygad om att Stina kommer att ge oss segrar på distansloppen.

Tyvärr ser det inte lika roligt ut på herrsidan, Svensson gav oss lite hopp inför framtiden med en femte plats i sprint. Alla pratar om Halvarssons kapacitet, men han får inte fram det när det är mästerskap. Lite bättre är han säkert än de mediokra inledningsloppen. Har han visat tidigare att han är någon medaljkanditat ? Han kanske vet att med en topprestation är han femma sexa. Det är klart att det blir jobbigt när omgivningen tror på medaljer och han känner att den kapaciteten finns inte. Då hjälper det inte med 10 psykologer. Hoppas att jag har fel.

I morgon är det dags för nya medaljer(guld) Kallas favorit distans 10km skate. Svenska damerna kommer att ta 6 medaljer. Finns bara ett orosmoment vem skall köra första sträckan i stafetten ? Den som åker bäst av Falk och Ingmarsdotter på 10 km kommer säkert att få förtroendet.

Kvartsfinal i damishockeyn låter häftigt, men turneringen är jämförbar med bandy VM. Två lag som gör upp om guldet, två till tre lag som slåss om brons. Alla vet i förväg hur det kommer att se ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar