måndag 19 februari 2018

STAFETTER

Damernas stafett blev lika spännande som väntat, Stina i rygg på Björgen. Den här gången vann rutinen. Ett år till med stenhård träning är Stina mogen för längre distanser. Diskussionen om vem som skulle köra första sträckan väckte stor uppmärksamhet. Det blev Haag om det var rätt eller fel får vi inget svar på. Tyvärr har vi inte Norges bredd, så det blir den minst dåliga som får åka. Norge petade Weng och vinner ändå.

Herrarna hade möjlighet på en bronspeng, men hoppet försvann redan på andra sträckan där den gode klassiska åkaren Ricardsson hade begåvats med skidor som varken fungerade uppför eller nedför. Måste ha varit frustrerande. Den rakryggade vallachefen tog direkt på sig missen och bad om ursäkt. Det skall påpekas att det är ytterst sällan vi har misslyckats med vallningen, tvärtom har vi haft utmärkta skidor. Vi får bjuda Frankrike på bronset.

Nu ser vi fram mot sprintstafett damer, Kalla och Stina vilket lag. Då kommer Norge bara att se ryggar, jag har redan tecknat in guldet. Vi har även en mixed stafett i skidskytte, efter deras framgångar växer förhoppningarna, finns det någon kräm kvar? Eller har de firat för mycket med Pichler?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar