fredag 23 februari 2018

UTKLASSNING

Vissa förhoppningar om en bra placering, typ topp fem, var realistiskt när man bänkade sig framför TV apparaten. Nu verkar inte det här skidskyttelandslaget bry sig om vad som är realistiskt de bara kör. En överraskning kan alltid hända, men fyra medaljer går inte att förklara. Det är inte så att de här herrarna och damerna har stått på pallen i världscupen, undantaget stafetterna. En liten bronspeng i någon av stafetterna var en rimlig målsättning.

Det analyseras och experterna försöker hitta förklaringar, det är ingen som har lyckats hittills. Det man kan konstatera är att Pichler är rätt man för svensk skidskytte, inte första gången han plockar fram stjärnor ur rockärmen. Vallare och övriga ledare får inte glömmas bort. I kväll behöver inte Pichler smyga med eventuella starka drycker, tycker alla skall ta sig en riktig brakfest.

Sista skjutningen när Bredbyn pojken Lindström står  sida vid sida mot norrmannen Svedsen kommer att bli en klassiker. Det är som i vilda västern man mot man hjälte eller förlorare. Roligt för Lindström som har haft några tunga år, nu är du kung i Bredbyn och hela Sverige. Det blir inte mindre roligt att det är Norge som fick åka straffrunda medan vi defilerade med svenska flaggan mot ett överlägset guld. 

Framgångarna tar aldrig slut, curling damer och herrar i final och fattas bara att Kalla rycker förbi Björgen i sista backen GULD

Tyskland spelar OS final i ishockey, hur är det möjligt? Det är ingen riktig turnering, de flesta lagen kommer med B och C uppställningar. Det innebär att 5-6 lag är ungefär lika bra och i enstaka matcher kan det bli överraskningar. Det är beklagligt att den lilla hockeyfamiljen inte kan enas, så att vi får se de bästa. Det är ingen bra PR för sporten när varken VM eller OS blir en riktig turnering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar