söndag 5 mars 2017

VILKET ÄVENTYR

Jag har gjort några brandkårsutryckningar förut, men det här var annorlunda. Gjorde klart med MODO på söndag kväll. Satte mig i bilen måndag morgon, hämtade Johnson i Falun och landade i Ö- vik lagom till matchen mot Hästen. Träffade laget tisdag morgon, satte oss i bussen för en liten nätt 11 timmars resa i buss till Västervik. Det blev naturligtvis mycket hockey snack med ledare och spelare under bussfärden.

Match mot Västervik onsdag, ny 11 timmars resa dagen efter. Fredagen kunde vi få en riktig träning och utvärdera matcherna och planera för matchen mot Karlskoga lördag eftermiddag. Avslutningen var brutal med tre borta matcher. Ny bussresa söndag till bandymetropolen Bollnäs, lagom avstånd till matchen mot Mora på måndagen. Nästa anhalt var Sundsvall och Timrå. En liten nätt bussresa till Uppsala var en barnlek för att avsluta dramat mot Almtuna.

Det var mina mest intensiva dagar i hela mitt hockeyliv. Det var en pressad situation med tre lag inblandade för att slippa kval. Ett MODO med 7-8 juniorer som aldrig varit med i sådana här situationer. Med lite flyt och kämpaglöd lyckades vi överleva och slippa ett nervigt kval. Det var inte så konstigt att MODO hamnade i den här situationen, det går inte att begära att juniorer som inte har erfarenhet från Allsvenskt spel skall orka spela 52 matcher.

Nu fick man verkligen en inblick i hur tufft det är att spela i Allsvenskan med alla mardrömsliknande bussresor. Så här kan det inte fortsätta, det kan inte vara meningen att man skall bli bra på att åka buss. Alla miljoner som läggs på resor och övernattningar är pengar som skall användas i sporten, dessutom blir träningar och utveckling lidande.

DET ÄR DAGS ATT VAKNA OCH TÄNKA TILL OM KLUBBARNA SKALL ÖVERLEVA. DELA IN ALLSVENSKAN I TRE REGIONER, FRÅN NORR TILL SÖDER, DET BLIR FLER MATCHER AV DETBYKARAKTÄR, MER PUBLIK, BÄTTRE EKONOMI OCH BILLIGARE RESOR!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar