söndag 12 mars 2017

PINSAMT

Igår var det dags för "play in" tror att det heter så. Vem har kommit på detta ? Att det tionde laget i serien kan titulera sig svensk mästare om de har lite flyt och går hela vägen. När inte ens fansen blir exalterade av detta spektakel, cirka fem tusen på båda matcherna, är det dags att tänka om.

FBK-DIF
Det här var två lag som verkligen har förstått hur man spelar cup matcher. Kamp om varje decimeter, kloka beslut, mod, större marginaler och laget före jaget. Många kanske tycker att det inte skapades speciellt många målchanser, så ser det ut när det gäller mycket. Den individuella skickligheten är inte tillräckligt bra för att lösa problemen, de bästa spelarna finns någon annanstans. Då får vi vara nöjda med andra ingredienser, det är gott nog när alla, efter sina förutsättningar, ger sitt yttersta för laget. Det var en jämn match där små detaljer avgjorde till FBK:s fördel, då finns det alla möjligheter att det blir en tredje och avgörande i Karlstad.

MALMÖ-LULEÅ
Jämfört med den första matchen såg det här ut som en betydelselös match där det var fler individuella felbeslut och nonchalans i första perioden än under hela matchen mellan FBK och DIF. Trots att Luleå lite tursamt fick 1-1 fortsatte man att bjuda Malmö på målchanser, tappade tre man i anfallszon, dåligt hem jobb, blindpass rakt till Malmö spelare många måste ha varit färgblinda.Malmö var effektiva och tog tillvara på bjudningarna på ett mycket bra sätt. Luleå spelare som uppträder så oinspirerat är ett hån mot föreningen och alla fans. Man kan inte bara vara professionell när man skriver kontrakt. Mediokra överbetalda spelare finns det gott om men det här tar priset.

Jag vet att mycket kan förändras på ett par dagar, men om Malmö bara är ödmjuka och inte tror att de skall få lika mycket gratis en gång till blir det kvartsfinal. Kul som gammal halv dansk att Hardt och Storm visade framfötterna och bidrog till segern.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar