torsdag 30 mars 2017

VILKEN DRAMATIK

Nu är semifinallagen klara, en del fick en enklare resa medan VF fick kämpa i sju matcher. Jag lyckades pricka in tre av fyra semifinallag, det får väl anses som godkänt.

Jag var övertygad om att Brynäs skulle besegra Linköping, det blev enklare än väntat. Linköping har spelare som glänser i seriespelet, när det blir kamp om varje decimeter och kloka beslut skall fattas lyser de med sin frånvaro. Den överreklamerade backen Salmela är en typisk sådan spelare. Nu kan väl ingen SHL klubb slösa pengar på denna lyxlirare ? Brynäs har ett mycket intressant lag och kan spela final. Ledarna har fått ihop en bra blandning av tekniska spelare och stabila tuffa backar.

HV71 fick en enkel resa mot ett ihåligt FBK. Det tog inte lång tid innan huvuden började rulla i FBK.  Kommande säsong kommer att bli helt avgörande för FBK om de skall komma tillbaka till toppen. Nu gäller det att rekrytera rätt både på och utanför isen. HV71 har en ljusare framtid, kan i lugn och ro ladda för semifinal och oavsett hur det kommer gå ser truppen intressant ut inför nästa säsong.

Malmö är den stora skrällen i semifinal, segern mot Växjö var rättvis. Nu kan de fortsätta att spela utan förväntningar och blir därför obehagliga att möta. Växjö var en stor besvikelse, spelarna såg lite proppmätta ut och var aldrig desperata. Många av spelarna har varit med om framgångssagan och det är nog dags att bygga lite nytt om de vill vara med i toppen i fortsättningen.

Om matcherna i kvartsfinalerna var bra kändes VF mot SAIK stå i en klass för sig. För att dansen skall bli bra krävs det två som är lika bra. Det var kamp,intensitet, offervilja och individuella prestationer. Två Sudden gör inte underhållningsvärdet sämre. Trots att flera SAIK spelare inte presterade på topp, visade de en enorm kampvilja och med lite flyt kunnat spela semifinal. Normala skyttekungar som Bud och Oskar hade behövt hjälpa laget med några mål, nu klev fjärde kedjan fram och överraskade. Starkt av VF att vända 1-3 dessutom vinnner laget två sudden. Det här gör man utan en av de bästa Sundström på läktaren. Det visar vilken bredd laget har och nu blir de favoriter till SM guldet.

Kan Leksand hitta på någonting i kväll ? Eller kommer Mora fira SHL platsen?

Karlskoga vägrade ge upp och har gjort en kanonsäsong, men Rögle var lite bättre och börjar en svår renovering för att slippa vara i botten nästa säsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar