fredag 10 mars 2017

SHL UTVÄRDERING

Trots en lång säsong blev matcherna interessanta ända in i det sista. Det är dags att fundera på vad lagen har åstadkommit utifrån sina förutsättningar, vi börjar i botten.

LEKSAND Det är ingen överraskning att de hamnar sist. Varje gång de har haft möjlighet att haka på konkurenterna ovanför strecket har de misslyckats. De har spelat bäst mot topplagen när de inte har haft press på sig. Det känna lite oroväckande när det är dags för daladans och årets viktigaste matcher. Är Ritola och Hari den typen av spelare man vill gå ut med i krig?

RÖGLE Hade nog förväntat sig att slippa kval, men mycket skador och målvaktsbekymmer ställde till problem i början på serien. Verkar ha fått ordning på spelet sista tiden och med ny målvakt och transatlanter som producerar kommer de att klara kontraktet oavsett motstånd.

ÖREBRO En säsong som de vill glömma snabbt. Misslyckade rekryteringar avlöste varandra och oroligt på sidan om rinken det är inga bra kombinationer för att lyckas. Med några tur segrar lyckades de rädda kontraktet. Ett ganska talanglöst lag som måste göra en helrenovering om inte nästa säsong skall bli ännu sämre.
   
KARLSKRONA Har överträffat alla förväntningar och var tidigt klara med kontraktet. Det var inte långt ifrån en tionde plats, vad mer kan man begära. Därför förvånade det mig när man ändå bytte tränare Laget har fått mycket kritik för att de har försvarat sig bra och jag i min enfald som trodde att det var en viktig pusselbit i ishockey.

LULEÅ Vad har man gjort med alla miljonerna? De har inte lyckats övertyga någon gång under             seriespelet, har svårt att se en vändning helt plötsligt. Det här är ett bevis på att pengar inte betyder allt, lite fingertoppskänsla skadar inte. Tur att energiske tränaren "Bulan" kommer hem och bygger upp ett nytt lag utan en masa lyxlirare.

MALMÖ Har tagit ytterligare ett steg i sin utveckling och kan i lugn och ro bygga vidare inför nästa säsong. Målvakten Alsenfeldt har varit lysande och bidragit till framgångarna. Kan Malmö behålla honom kommer laget klättra ytterligare nästa säsong. Har en bra chans att nå kvartsfinal.

DIF Man tror inte det är samma lag som spelade i början på serien och avslutar säsongen. Nu är det enklare,resolutare, aggressivare och ett avsevärt bättre försvarsspel. Det tog en halv säsong innan man förstod att det är viktigt att vinna ishockeymatcher, inte bara lite individuella prestationer här och där. Nu ser de ut som ett välorganiserat lag. Kan bli obehagliga att möta.FBK Typiskt mittenlag, måsta ha samma lysande målvaktsspel som sista tiden om det skall bli ett roligt slutspel. Har fått ihop en bra första kedja där Ryno har begått en metamorfos sedan förra säsongen. Det är aldrig för sent att vakna till liv. Det skiljer för mycket mellan de bästa och sämsta för att det skall räcka långt i slutspelet.
SAIK Många tycker säkert att laget har underpresterat, men om man granskar årets lag är det ljusår från de bästa årgångarna. De har en spelare som utmärker sig och Lindström bär hela laget nu när inte Möller är matchtränad. Övriga är vanliga grovarbetare som gör sitt jobb. Backsidan är alldeles för vek. När man dessutom försöker att spela på samma sätt som under glansperioden, blir detbinte lätt.

BRYNÄS Vilken positiv överraskning, har seriens bästa kedja och ungdomar som bara kliver in och tar för sig. De spelar en teknisk ishockey med bra rörlighet. Det är lite gamla Brynäs över det här lagbygget. Jag tror att de har möjligheter att skrälla om målvaktsspelet kan höjas en nivå det är ok men nu gäller det att spika igen.

Topp fyra återkommer jag till imorgon.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar