lördag 11 mars 2017

TOPP FYRA

Jag tror att svenska mästarna finns bland något av de här lagen som har placerat sig topp fyra. De här lagen har både bredd och matchvinnare som man måste ha i cup matcher.

VF Dominerade i SHL ända till sista tredjedelen, då började maskineriet att hacka lite grann. Kommer de upp i sin högsta nivå är det ett givet finallag. Det finns både finlirare och grovarbetare som sköter sina roller på ett exemplariskt sätt. En spelare som Sundström har tagit ytterligare kliv i spelet och kommer leda laget mot final. Det enda som talar emot är att man slarvade bort hemmaplansfördelen.

HV71 Har hittat en bra blandning av rutin och ungdomlig entusiasm. Det var länge sedan laget såg så här stabilt ut. Nu när det nalkas slutspel kommer adrenalinet att pumpas upp hos de äldre spelarna som ibland har lite svårt med motivationen under serielunken. Ungdomarna Andersson och Stenlund kan få sitt definitiva genombrott under slutspelet. Backen Borgman blir intressant att följa, kommer han att klara av att vara lika framgångsrik i sitt första slutspel där det gäller att värdera varje situation.

LINKÖPING Har som vanligt många skickliga spelare som är roliga att titta på. Liksom tidigare år är de svårslagna när allt stämmer, men de saknar jämnheten. De har på pappret haft lag för SM guld under flera år men inte räckt hela vägen. Årets upplagae har toppar det gäller för vattenbärarna att ta sina roller. Många skryter över backen Salmela personligen har jag svårt för den typen av spelare som bara tänker på sig själva. Jag saknar en back typ Hävelid som alltid ställde upp och offrade sig för laget.

VÄXJÖ De har en förmåga att få alla pusselbitar på plats när det nalkas slutspel. Hittar oftast rätt med sina nyförvärv. Tycker också att de spelar den smartaste ishockeyn. De kan vara intensiva och forchecka, när det behövs backar de hem och stänger mittzon för att vara giftiga i spelvändningarna. Ett rutinerat lag som passar i täta cup matcher. För mig är det ett givet finallag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar