fredag 17 mars 2017

KVARTSFINALER

Äntligen är det dags för riktiga slutspelet. Det har inte utkristalliserats någon riktig storfavorit. Det är många lag som kan vara med och slåss om en finalplats, det gäller att ha toppform och en målvakt som står på huvudet.

VF-SAIK 4-2
Känns lite overkligt att dessa lag möts i en kvartsfinal. Jag har svårt att se hur SAIK skall kunna rubba ert komplett VF, finns inga hål i laget och hemmaplansfördel. SAIK:s välförtjänta Guldpucken vinnare Lindström får räkna med tuffare bevakning, det känns som laget saknar någon som kan ta över hans roll. De får hoppas att Möller har kommit i match form.

VÄXJÖ-MALMÖ 4-1
Malmö har nått sitt mål och kan spela helt utan press och skulle målvakten Alsenfeldt spika igen kan det bli en lång kvartsfinal. Växjö kan variera sitt spel, ibland hög forchecking för att i nästa byte stänga mittzon och skapa vassa kontringar. Dessutom har Växjö fler skickliga spelare, det brukar ge utslag i bäst av sju.

HV71-FBK 4-2
Det här är två lag som har haft många tuffa slutspelsmatcher och de älskar inte varandra. HV71 har spelat stabilt hela säsongen och ser mer homogena ut än tidigare år. Blandningen ungdomlig entusiasm och rutin har hittills varit framgångsrikt. FBK får ihop två topp femmor och de får mycket speltid, kommer de att orka ? Om vatten bärararna kan hålla emot och avlasta finns en möjlighet till skräll.

LINKÖPING-BRYNÄS 3-4
Det här är en svårtippad kvart, tror att målvaktsspelet blir avgörande. Linköping har genom åren haft svårt att gå hela vägen. Det finns lite kilon på axlarna hos Linköpingsspelarna som kommer att möta ett rörligt och tekniskt Brynäs. Om alla skadebekymmer är ur världen kommer Brynäs att spela semifinal.

Surahammar går som tåget i kvalserien till div.1 två raka. Fortsätt, så att hockeykulturen överlever på bruket..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar