tisdag 21 mars 2017

VAKNA FBK

Nu har kvartsfinallagen känt på varandra och vi har fått en fingervisning om hur det här kommer att sluta. I det stora hela har matcherna varit som förväntat.

BRYNÄS-LINKÖPING
Att andra matchen skulle bli jämnare var inte svårt att lista ut. I och med att Brynäs klarade matchen, trots sämre spel, har de alla möjligheter till semifinal. Linköping har en massa spelare som är bra i grundserien, vad håller de på med nu? Självklart kommer Linköping att ta sig samman och strida, men Brynäs har skaffat sig matchboll.

VÄXJÖ-MALMÖ
Malmö har visat att de inte är nöjda med att deltaga, de utmanar Växjö och har varit det bättre laget. Danskarna Hardt och Storm gör bra PR för dansk ishockey. Tror att den tursamma segern för Växjö gör att de vaknar till och med hjälp av hemmaplansfavören klarar av favoritskapet.

SAIK-VF
Vilket tungviktsmöte, den här kvartsfinalen har det mesta av slutspels ingredienser. Den här kvarten känns lite hetare än de andra både fysiskt och speltekniskt. Det som eventuellt talar för SAIK är att de  inte är favoriter. Tror ändå att ett kokande Scandinavium lyfter VF och hemmaplan blir avgörande.

HV71-FBK
Inget anmärkningsvärt att HV71 leder med 2-0, de har ett komplett lag och kommer att bli bättre för varje match. FBK sliter på ett fåtal spelare och saknar bredden. Det tar ut sin rätt efter ett intensivt spelande. Det gör det inte enklare när man försöker jaga spelare över hela isen. Det skiljer 40 meter mellan första och sista spelare. Tacksamt för HV71 spelare att åka i alla hål.  De stackars fem backarna kommer att svimma, när de inte får någon hjälp. Fortsätter FBK med den här självmords taktiken är det slut på fredag.

KARLSKOGA är några matcher från SHL, vem hade tippat det?  Det är bragd stämpel på den prestationen. Otroligt imponerande och det visar att pengar och stjärnor inte alltid är avgörande. Att bygga lag och få ut maximalt av varje spelare är Karlskogas signum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar