söndag 12 februari 2017

GRÅ MASSA

I helgen har det spelats en internationell hockeyturnering i Göteborg. Det skall vara ett tillfälle för förbundskaptenen att se spelarna i en tuffare miljö än SHL Det är ingen av nationerna som tar turneringen på allvar utan skickar spelare som har lust att vara med, KHL vill inte släppa spelare utan det blir matcher helt utan värde, de flesta matcher i SHL har samma kvalité.

Jag tror inte förbundskaptenen blev klokare av vad han fick se. Det är inte lätt att ta ut ett lag där alla är ungefär lika bra och givna spelare tackar nej, Lindström bl à. Det går att plocka ut tre jämbördiga lag från SHL och det skulle inte märkas någon skillnad.

Trots en grå massa, försöker experterna att hitta stjärnor som om de skulle vara potentiella VM spelare. Det är säkert någon som kommer att bli bra, men man kan inte gå från grundskolan till universitet på en månad. Jag har svårt att se någon spelare från den här turneringen representera Sverige i VM. Vi får verkligen hoppas att spelarna i NHL och KHL är beredda att offra lite av sin dyrbara tid fram på vårkanten, annars blir det ingen rolig VM turnering.

Trots ett mediokert lag spelar vi som om det är pucksäkra och passningsskickliga spelare. Vi skall äga mycket puck och vara eleganta. Matcherna mot Ryssland och Finland var kopior av varandra, motståndarna låter Sverige föra spelet och sedan kontrar de in några mål. Att ligga i anfallszon och gnugga i hörnen leder ingenstans, man blir trött och så kommer kontringen.

Som ishockeyn har utvecklats sista åren där alla bra spelare är i andra ligor än SHL och landslaget kommer i tredje hand, måste det föras en diskussion om de här turneringarna har något berättigande.
Det känns lite märkligt att de som spelade i Göteborg kallas landslagsspelare. Om turneringen skall fortsätta måste det till ett namnbyte och andra tröjor.


2 kommentarer: