måndag 17 mars 2014

VAD HAR HÄNT MED LULEÅ?

VÄXJÖ- LULEÅ
Det var i år Luleå skulle skörda. Laget har ett bra grundspel och tillräckligt med spelare som kan göra oväntade saker som leder till målchanser. Av någon anledning spelar de för tillfället under normal kapacitet. Kan det vara så att cirkus artisterna Klasen och Omark väger för lätt och inte passar i täta cupmatcher? Det kommer att visa sig i nästkommande matcher. Nu är det upp till bevis, det måste bli vinst hemma annars är det go natt.
Visserligen fick Växjö de två  första målen till skänks, men precis som tidigare visade de upp ett stabilt lagspel. De var aldrig hotade efter den fina starten. Om de inte får hybris har de en stor möjlighet att ta hem den här kvartsfinalen. De måste vara beredda på ett desperat Luleå i nästa match.

BRYNÄS- FBK
Precis som väntat blev det en tät match, där tillfälligheter skulle bli avgörande. Segermålet för FBK finns inte på kartan, pucken spelades på volley två gånger innan den hamnade i mål. Brynäs skapade några fler vassa målchanser än FBK, men Wentzel visade ännu en gång att han är en matchvinnare. Det verkar som målvaktstränaren Granqvist gjort guld av gråsten, för vilken gång i ordningen? Det som förvånade var båda lagens skrala PP spel. Tror inte att hemma eller borta spel har någon betydelse i den här täta matchserien. Det lag som får ordning på PP och har bästa målvakten går segrande ur striden. Finns inte tillräckligt med skickliga forwards, för att det skall bli några målorgier.

Idag börjar kvalserien, världens intressantaste serie. Vilken dramatik, det ena derbyt avlöser det andra. Det kommer att bli en strid till sista omgången. De här matcherna kommer att locka mer publik än SHL slutspelet.
Positivt att alla har enats om en utökning av SHL till 14 lag, men att ta bort kvalserien är ett stort misstag. I och med att det blir cupmatcher i bäst av 7, kommer möjligheten att ta sig upp i finrummet i stort sett obefintliga. Det blir samma sak som en stängd liga.

I dag gäller det att prioritera i ett fantastiskt ishockey utbud.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar