fredag 28 mars 2014

ISHOCKEY ÄR EN LAGSPORT

Frölunda visste hur Linköping skulle agera, ändå går de i fällan. I två perioder försöker de ta sig igenom mittzon med individuella prestationer eller svåra passningar. I anfallszon är det ett meningslöst byte av puck ute i hörnen. ÄNNU EN GÅNG VISADE DET SIG ATT LÅNGA ANFALL BARA ÄR KOSMETIKA. I andra perioden fick Linköping flera 2-1 och 3-2 och var nära att  skjuta flera mål. Varför tog inte Frölunda chansen och överraskade Linköping och samlade ihop femman i mittzon? Då hade de kanske fått en möjlighet att kontra. Detta ensidiga tuta och köra blev ett lätt byte för Linköping. Många Frölunda spelare kör sitt eget race och tänker inte på lagets bästa. Största syndarna är arrogante Olimb, D Axelsson och Klingberg. Det måste naturligtvis finnas individualister som kan göra oväntade saker, men de måste också vinna någon närkamp och vara lite taktiska för att laget skall lyckas. Ingen tillfällighet att Klingberg tappar sin markering vid 0-1 . Detta var lärpengar för ledare och spelare och förhoppningsvis kommer de med ett större register till nästa säsong. Ishockey består av många komponenter och det tar sin tid att lära sig om man vill bli mer komplett som spelare, eller vara talang för evigt.

Linköping har lärt sig läxan och visar att det ena utesluter inte det andra. En bra defensiv, lite aggressivare i mittzon än tidigare, utesluter inte att man kan vara konstruktiv med pucken och skapa målchanser. Linköpings individualister hjälper till i defensiven på ett helt annat sätt än i grundserien. Hävelids inträde i båset har fått spelarna att förstå vad som krävs för att vinna, hans offervilja och laglojalitet som spelare har smittat av sig på hela laget. Måste ändå nämna en spelare, trots att det var laget som vann, åldermannen Johanssons klokhet och skicklighet med pucken är ovärderligt i den här typen av matcher. Säsongen är räddad, nu kan de bli livsfarliga mot ett favorittippat  SAIK.

KVALSERIEN
AIK tog sista chansen, fyra segrar till och SHL platsen är säkrad. Ingen omöjlighet i en tät serie, när det väl vänder brukar det rulla på. Örebro tar ena platsen och visade sin överlägsenhet i matchen mot ett svagt VIK. I nästa omgång möts samma lag igen Örebro och AIK har hemmamatcher och kommer att hänga av Malmö och VIK.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar