måndag 24 mars 2014

FAVORITEN SOM VISADE KLASS

GRATTIS SAIK ! Det svåraste som finns är att vara favorit och infria alla förväntningar. På pappret var det självklart att SAIK skulle besegra ett svagt HV71. Visst fanns det perioder i de olika matcherna där SAIK såg lite tyngda ut av stundens allvar, men i det stora hela löste de uppgiften på ett proffsigt sätt. Motståndarna HV71 kunde spela utan krav och alla var nöjda att kvalserie spöket var bortblåst. I den situationen kan man chans spela och ta risker utan att bry sig om konsekvenserna. HV71 fick mycket beröm för att de kämpade och aldrig gav upp. Är det för mycket begärt att professionella ishockeyspelare skall ge sitt yttersta i en kvartsfinal?

SAIK visade att de har en målvakt, Svensson som är tillräckligt bra för att de skall kunna gå hela vägen. Att det finns hur många forwards som helst som kan avgöra matcher är ingen nyhet. De som har imponerat mest hittills är Bellemare och Lindström. Nu när Emanuelsson är tillbaka blir det angenäma problem att välja bland 14 fräscha forwards. Med backen Alm avstängd har backsidan haft lite problem i vissa moment, framförallt när de skall försvara en ledning. De är bättre när laget är i besittning av pucken. Det intressanta är  när nyförvärven inte håller måttet, Warg, Heed på läktaren och Frögren sparsamt med istid, då kliver juniorerna in och gör ett bra jobb. Frögren måste höja sitt spel och börja röra på fötterna om han skall spela i semifinalen, det räcker inte att se arg ut. Nu har de en vecka på sig att spetsa till formen ytterligare ett snäpp. Jag är övertygad om att vi får se ett ännu vassare SAIK, när den svåra kvartsfinalen är överstökad.

KVALSERIEN blir mer  och mer svårbedömd för varje omgång. Vem hade räknat med Rögle på andra plats, tätt följda av VIK? Redan i nästa omgång blir något av lagen AIK eller DIF avhängda. Det är inte enbart prestige som står på spel. För det förlorande laget kommer inte framtiden att se alltför ljus ut, varken sportsligt eller ekonomiskt

1 kommentar:

  1. Bäckman, jag som trodde att det var andra orsaker som gjorde att du sa nej till AIK, som vi hade behöft dig!

    SvaraRadera