fredag 14 mars 2014

KVARTSFINALER

SAIK-HV71 4-1
Det här missar aldrig SAIK, de kommer att dominera alla matcher. Med lite hemmaplans flyt kan HV71 få en tröst seger. Visserligen är backbesättningen i SAIK inte i närheten av fjolårets kaliber, men forwards ser till att de inte behöver vara för långa stunder i egen zon. HV71 har haft en bedrövlig säsong och får vara glada att de slipper spela i kvalserien. Trots att de inte har någonting att förlora räcker de inte till, varken offensivt eller defensivt.

FRÖLUNDA- LINKÖPING 4-3
Det är inte lätt att tippa när ena laget heter Linköping. De kan i sina bästa stunder slå vilket lag som helst. Har svårt att se hur målvakts och backspelet skall hinna förbättras under de dagar som återstår. Det som skulle kunna svänga över till Linköping är att Frölunda hamnar i utvisningsbåset med jämna mellanrum. Linköpings PP håller en mycket hög nivå med hot från alla positioner. Blir intressant att se hur Frölunda behandlar sitt favoritskap. Finns många rutinerade spelare som kan hjälpa de mindre erfarna spelarna, så det bör inte vara något problem. Frölunda har visat stabilitet under hela säsongen och med ett fullsatt Scandinavium i ryggen kommer de att få spela semifinal.

BRYNÄS- FBK 3-4
Hur detta slutar kan ingen i dagsläget svara på. Tror att det kommer att visa sig efter ett par matcher vilka som har bäst slutspels form. FBK har fått ordning på sitt spel efter en mycket turbulent säsong. Nu är de svårspelade och med en målvakt som sprider lugn till de lite tröga backarna, gör att de släpper in få mål. Vilka som skall producera står däremot skrivet i stjärnorna, kommer Nygren att få utrymme för sina fruktade slagskott? Precis som vanligt har Brynäs varit drabbade av skador och sjukdomar. Är det glaslirare eller otur? Skulle Brynäs få ihop en relativt skadefri trupp och alla i form kan de bli en obehaglig överraskning för övriga slutspelslag. De har fått smyga fram utan större uppmärksamhet. Kanske är Gunderssens frånvaro för svår?

VÄXJÖ- LULEÅ 4-2
Jag trodde att Luleå skulle göra en mycket bättre säsong, man spelade till och med bort hemma favören. Skulle Luleå åka ut i en kvartsfinal, får säsongen betecknas som misslyckad. Det är för många av de ledande spelarna som har varit anonyma, tänker på bröderna Abbot och Olausson. Den den där intensiva och kaxiga attityden har saknats hos bröderna. Vem skall stå i mål? Växjö är en lagmaskin som inte är beroende av någon speciell femma. Det pratas om orutin i slutspels sammanhang, det kommer inte att ha någon betydelse. Laget kommer att älska dessa roliga matcher och få visa upp sig inför en fanatisk hemmapublik. Nu är det hockeyfeber i den före detta fotbollsstaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar