fredag 21 mars 2014

MARKUS NÄSLUND GRÅTER UT

Markus väljer att hoppa av, därför att han inte har haft tillräckligt med resurser. Scouting verksamheten har inte fungerat, han har varit tvungen att skriva kontrakt med spelare som han inte har sett. Är det inte Markus som skall se till att det fungerar? Är inte han ansvarig för tränar och spelar rekryteringar? Han fick väl jobbet på grund av sina kontakter och erfarenheter från NHL. Det går inte att drömma om samma resurser som i NHL, han måste ha glömt att det ser lite annorlunda ut i Sverige. Om det är ont om pengar, varför ta in en tränare från NHL? Det hade kanske varit bättre att lägga pengarna på en scouting resa, det gäller att prioritera. Varför skall det finnas så många ledare runt laget? Finns det arbetsuppgifter till alla? MODO måste sluta drömma och hitta tillbaka till sin identitet. Det var bruksmentaliteten och jordnära ledare som en gång i tiden gjorde MODO framgångsrikt.

VÄXJÖ- LULEÅ
Luleå var i brygga men lyckades på något mirakulöst sätt vinna i sudden. Fem minuter in i tredje perioden har de en betryggande3-0 ledning, trots att Växjö hade skapat lika många målchanser. Nu är det bara att spela klokt och göra det svårt för Växjö. Vad händer? Luleå fortsätter med sin raggar hockey och tappar spelare högt upp i anfallszon. Likadant i boxplay där backarna är ute i hörnen och skall stressa, vilket leder till att Växjö spelare blir helt ensamma framför mål och kan reducera till 2-3. Paniken är nära och ännu ett Luleå misstag gör att det plötsligt står 3-3 . Ett normalt Luleå hade stängt matchen, men den tryggheten saknas för tillfället. Sudden dominerades fullständigt av Växjö. I sitt enda anfall efter 10 minuter lyckas Luleå avgöra. Matchvinnaren Olausson pratade om moral, tur heter det. Det här kan vara vändningen för Luleå, nu kan de spela lite mer avslappnat. Det lag som får ordning på målvaktsspelet, ingen har imponerat , går segrande ur striden.

BRYNÄS- FBK
Efter den mediokra insatsen i Karlstad försökte verkligen Brynäs få till en seger, men de har svårt att få till heta målchanser, mot ett stabilt spelande FBK. När det flyter på vinner man täta matcher och typiskt är det en grovjobbare, Fröberg som avgör. Fråga assisterande tränaren Eriksson vad som kan hända när det studsar rätt. Årets tackling av Tollefsen gör att Brynäsarna kommer ännu längre bort från målet och kommer att titta både en och två gånger om Tollefsen är inom synhåll. Det här är slut på lördag.

Idag skall jag besöka Rocklunda och se vilka av VIK och DIF som har möjligheter att ta steget upp till SHL




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar