lördag 22 mars 2014

BÄTTRE SENT ÄN ALDRIG

FBK- BRYNÄS
Äntligen har Brynäs fattat hur man måste spela för att vinna slutspelsmatcher. Borta var den naiva juniorhockeyn. De började vinna man-man dueller, spelade med större marginaler, går det så går det hockeyn var borta och det allra viktigaste, de såg till att FBK:s backar fick transportera pucken mot samlat försvar. I och med att FBK:s backar inte är de mest spelskickliga och rörligaste blev de ett lätt byte för Brynäs. Segern underlättades av att FBK:s PP var bedrövligt. Det är märkligt att det tog tre matcher innan Brynäs fattade vad som krävdes.

Om FBK skall avgöra den här serien måste fler spelare kliva fram, annars kan det bli en historisk vändning. Var håller "gam" gubbarna hus någon stans, jag tänker på Wallin och Berglund. De har varit helt osynliga i fyra matcher. Om Brynäs inte återfaller till naivt hemmaspel blir det en ny hemmamatch för FBK.

LULEÅ- VÄXJÖ
Två uddamålssegrar stärker naturligtvis självförtroendet, nu är serien helt öppen. Det kan inte vara lätt att vara tränare i något av lagen med detta målvaktsspel. Alla målvakter har fått chansen och ingen har varit bra. Det blir nog lottdragning till nästa match. Det lag som har den minst dåliga målvakten vinner den här serien.

KVALSERIEN
Ingen Hitchcock film kan vara mer skräckfylld än Kvalserien. Det är bara att titta i tabellen, så förstår alla att de styrande i respektive förening äter valium och har stora sömnproblem. Om spelarna har samma problem kommer att visa sig. Efter de inledande tre omgångarna finns det inga favoriter och vad som helst är möjligt. Alla ni som gillar dramatik och spänning passa på och besök arenorna, för det här är sista kvalserien. Kommer Rögle att göra en Örebro?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar