tisdag 25 mars 2014

BÄST NÄR DET GÄLLER

Årets FBK är inte någon av de mest spektakulära årgångarna. Alla som hade drömt om semifinal när det såg som mörkast ut i grundserien trodde nog inte den drömmen skulle bli sann. Nu har föreningen ännu en gång visat att det viktigaste är att vinna matcher, det behöver inte alla gånger vara snyggt och njutbart för ögat. Ledarna har i stort sett fått ut maximalt av en ordinär SHL trupp. Den som skall ha störst credit för semifinalplatsen är målvakten Wentzel. Även kedjan Åslund, Hilding och Lundh har varit tongivande. Nu är säsongen räddad och laget kan ta sig an semifinalen med stärkt självförtroende och utan press. Kan det bli final?

Brynäs som har ett bättre lag på pappret än FBK, var inte beredda att spela slutspelshockey. Det räcker inte att spela på toppen av sin förmåga i en match. Spelare som åkte omkring och glänste i grundserien har varit helt osynliga i kvartsfinalen. De har för många spelare som är begränsade när det gäller spelförståelse och taktisk kyla. Visst är det bra att åka mycket skridskor, men ibland är det bra att använda  det som sitter på halsen.

VÄXJÖ ägde matchen mot ett ide fattigt Luleå. Tycker att Växjö är bättre både offensivt och defensivt. Sura sonen Rasmusen har vuxit ut till en härförare och är navet i Växjös bästa kedja. Trots att Rosen är dyr i drift får han för tillfället vara nöjd med att sitta på bänken och titta på. Starkt av ledningen att spela det lag som för dagen har bäst form. Han kanske vaknar? Det finns bara en sak som kan hindra Växjö från en semifinal plats, det är målvakternas darriga spel. Trots att Lassila höll nollan ger han inte laget den trygghet som behövs i cup matcher. Nu kan Växjö trösta sig med att målvaktsspelet inte är bättre hos motståndarna.

Vill bara påminna om att jag kan räkna in två rätt av semifinal lagen. Nu väntar jag in Frölunda och Växjö. Sedan är det bara att hämta ut pengarna.

Idag är alla blickar riktade mot Hovet och ett av de mest ångestfyllda derbyn som har spelats mellan AIK och DIF.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar