söndag 16 mars 2014

FÄNGELSE STRAFF

FRÖLUNDA- LINKÖPING
Hemmalaget ägde matchen i två perioder, men Linköping med sina skyttekungar lyckades ändå skaffa sig en ledning med 2-1. Helt plötsligt är skyttekungen Kolarik fri med målvakten och kan avgöra matchen med ett 3-1 mål. Istället för ett distinkt avslut som han är skicklig på, gör han ett pajas avslut som inte lyckas. Här hade Linköping möjlighet att stjäla en bortamatch och sätta press på Frölunda. Om det hade varit en vänskapsmatch, men att i en slutspelsmatch visa denna
 respektlöshet mot sina lagkamrater och föreningen är horribelt. Jag yrkar på fängelse i 14 dagar.

SAIK- HV71
En bortamatch där HV71 kan spela utan press och försöka tråka ut motståndarna. HV71 kommer med  tuffa matcher i kroppen, vilket är en fördel mot ett SAIK som inte spelat match på 8 dagar. Det syntes tydligt i första perioden att SAIK var rostiga och HV71 var inne i matchrytmen. HV71 fick den öppning man drömmar om, ett ledningsmål mot ett lite nervöst och omständigt SAIK. Visserligen kvitterar SAIK, men ändå har HV71 en bra möjlighet att hota favoriterna. Istället för att spela på resultatet och göra det svårt för SAIK börjar spelarna i HV71 att göra alla junior misstag som finns på kartan. Dribbla mot samlat försvar, diagonal passningar i mittzon, ingen aggressivitet i man man duellerna, tappade spelare i offensiv zon och som grädden på moset alla dessa onödiga utvisningar. Trots ett skadedrabbat lag hade HV71 en möjlighet att stjäla en bortamatch, när händelseförloppet blev fördelaktigt och Wesslau i målet gör en kanon match.

SAIK spelade ingen av sina bättre matcher, men är naturligtvis tacksamma över den här starten. Nu kommer de att växa in i slutspelskostymen och göra det som alla förväntar sig, ta sig till semifinal. Isens kung var fransmannen Bellemare.