söndag 13 oktober 2013

TAKTIK

Leksand utmanar Sveriges bästa lag ända in i slutminuterna. De spelar en smart ishockey och ser till att Skellefteås skridskostarka spelare inte får mycket isyta att röra sig på. I tredje perioden har Leksand kraft kvar att ta för sig mer och mer och är nära att göra 2-1. Att Skellefteå gör det viktiga 2-1 är inte orättvist på något sätt, men Leksand gav sig själva chansen att vinna matchen.

Experterna på C-more,  Rönnkvist och Lindström var av helt annan uppfattning. Leksand spelade alldeles för defensivt, de skulle ha utmanat SAIK över hela rinken och inte backat hem. Nykomlingarna möter Sveriges bästa lag, då måste man använda insidan, vilket jag tycker Leksand gjorde. Det går ut på att i alla fall. försöka vinna en match.

Imponerande av SAIK att vinna match efter match, trots att spelet kan bli ännu bättre. Har berömt "Jocke" Lindström tidigare, han är SHL:s bästa spelare så här långt, inte  bara för att han gör många poäng, kroppsspråket och hans arbetsinsats ger bra signaler till övriga spelare.

Om det blåste halv storm i Jönköping innan matchen mot Frölunda är det orkan efter ytterligare en förlust. Sammanfattningen av matchen följde samma mönster som tidigare; Vi måste göra mål på våra chanser. De kanske skulle försöka släppa in lite mindre, det är svårt att göra fem sex mål i varje match.

Vad är det med FBK? Det är inte första gången de släpper in mål där en spelare hämtar pucken bakom eget mål och dribblar av fem spelare. På 60-talet kunde Nisse Nilsson göra dylika solonummer, trodde det var omöjligt i dagens ishockey. När FBK leder med 3-1 brukar de stänga matchen och kontra in 4-1. Tydligen saknar dagens FBK disciplin och smarthet?

NU ÄR GODA RÅD DYRA I KARLSTAD OCH JÖNKÖPING

Örebro fick möta ett AIK som hade bestämt sig för att kriga om varje meter i rinken. När två lag vill vinna till varje pris blir det oftast bra matcher, detta var inget undantag. AIK kunde spela lite kyligare efter sina två tidiga mål, medan Örebro försökte slugga sig in i matchen. Örebro kom inte riktigt nära och AIK kunde ta en viktig borta seger.

2 kommentarer:

  1. Tjenare din gamla "stridshingst",
    Du måste ha hört med fel öra när du såg mina sekvenser denna match. Tyckte LIF gjorde rätt och förlorade matchen i sista perioden när man försökte vara för aggressiva i egen zon. Däremot saknades spetsen, farten och energin när man väl vann puck i egen zon till att skapa något i offensiv väg under andra perioden.
    Oavsett. Bra inlägg här på bloggen. Kärnfullt och direkt på kärnan.
    Kör på.
    Ses snart kanske...
    Petter R

    SvaraRadera
  2. kul attn följa din blogg. Danne i Karlskrona
    ps vilket är ditt hcp i golf? musen säger att du inte är så bra ds

    SvaraRadera