onsdag 30 oktober 2013

SERIEFINAL

LULEÅ förväntas vara den stora utmanaren till SAIK när SM- guldet skall delas ut. Därför var det av stort intresse att se styrkeförhållandena. Skulle LULEÅ visa att de verkligen vill vara med och utmana?

SAIK hade bestämt sig för att göra en koncentrerad och disciplinerad försvarsinsats. De stängde igen mittzon och såg till att LULEÅ fick hålla till i hörnorna, när de vid några enstaka tillfällen tog sig in i anfallszon. LULEÅ lyckades inte skapa en vettig målchans, utan de få farligheter som skapades stod SAIK för. En klockren seger för SAIK där de kontrollerade matchen från första till sista minuten.

VAD HÖLL LULEÅ PÅ MED?

De jagade puck överallt och försökte stressa SAIK spelarna. SAIK spelade upp pucken i mitten och tog sig lätt ur egen zon. Därefter var det 30 meter skridskoåkning hem till  egen zon för att försvara eget mål. Det var inget fel på inställningen, men ett planlöst raggande efter pucken leder inte till någonting. SAIK har fler skickliga spelare än LULEÅ, då kan man inte utmana över hela rinken. När det bättre laget är smartare är utgången given. Alla tjatar om press i anfallszon och långa anfall. Det många tycka ha glömt är att 80 procent av målen görs i PP och flygande anfall från mittzon.

Det var spännande att höra en frustrerad Per Ledin uttala sig i periodpauserna. Han tyckte SAIK spelarna filmade. Det är verkligen att kasta sten i glashus. En av de största filmarna i SHL: s historia är Per Ledin. Han skulle må bättre av att ägna sig åt att försöka åstadkomma något vettigt på isen.

1 kommentar:

  1. Bra skrivet om Ledin, det är inte direkt han som ska snacka!

    /DrHockey

    SvaraRadera