onsdag 23 oktober 2013

ÖDESMATCH

Varken den samlade expertisen eller övriga ishockey Sverige kunde drömma om att FBK ochHV71 skulle spela en betydelsefull match för bottenstriden, i den 16: e omgången. Förlust för HV71 innebär att de är isolerade i botten. FBK kan hamna på kvalplats vid förlust.

HUR KUNDE DETTA HÄNDA?

De flesta insåg att båda trupperna inte höll samma standard som tidigare år, men övre halvan eller mitten av tabellen var realistiskt. HV71 har gjort en medveten satsning på sina ungdomar, men de har nog överskattat deras förmåga. Ung och lovande är inte likhetstecken med att de är mogna för SHL. Truppen är felkonstruerad med tanke på att det bara finns en tvåvägscenter, William Karlsson. Centrarna är viktiga i speluppbyggnad och trygghet i defensiven. Övriga centrar är inte tvåvägsspelare och framförallt inte Jason Krog. Det allra största problemet är att laget inte rättat mun efter matsäcken. De har försökt att spela som om de var ett topplag, alldeles för vidlyftigt. De har överskattat sin kapacitet. Därför har också målvaktsspelet blivit dåligt.

FBK har lite av samma problem på center sidan. De är vana vid pålitliga centrar typ Jörgen Jönsson och Mathias Johansson, där man vet vad man får varje dag. När Jack Connolly är i egen zon måste tränarna ha 200 i puls. Backsidan är lite kantig och tungfotad, därför är det svårt att få bra anfallsspel när passet inte sitter på klubban. Ville Lajunen är undantaget som bekräftar regeln. Däremot har ungdomarna överraskat och visat att de kan spela på den här nivån. Kan FBK bygga vidare på insatsen i Skellefteå, kommer de att avancera i tabellen.

VILKA HAR NERVERNA UNDER KONTROLL?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar