onsdag 16 oktober 2013

SVERIGE-TYSKLAND

Igår var jag på besök i nationalarenan Friends Arena. Sverige hade möjlighet att stärka sitt självförtroende inför de viktiga playoff matcherna. Resultatet hade ingen större betydelse, trots att många ville påstå att det var viktigt att komma bland de fyra bästa tvåorna. Jag tror att alla runt laget ville få svar på om de kunde bygga vidare på andra halvlek från Österrike matchen och gå in i play off med trygghet i spelet.

VILKA SVAR FICK LANDSLAGET ?
Tyskland är ett fantastiskt fotbollslag, det visste vi redan. Våra mittbackar ser ena stunden ut att vara pålitliga, för att i nästa ögonblick göra pojklags misstag. Det sägs att det är tuff konkurrens på mittfältet, det är inte samma sak som att de är bra.De som är minst dåliga får spela playoff matcherna. Det som oroar mest är att försvarsspelet inte sitter, det kan bli vad som helst. Den här tryggheten som laget letat efter under hela kvalspelet finns fortfarande inte. Lustig är ohotad på sin back position. Elm och Toivonen har väl spelat sina sista landskamper det här VM- kvalet ?

Det enda som är givet inför playoff matcherna är att Isaksson står i mål, Lustig och Olsson tar hand om backplatserna, Kacaniklic på en kant och naturligtvis app kungen Zlatan på topp. På alla övriga platser finns det frågetecken.

Den ofta kritiserade Lars Lagerbäck håller på att göra ett mirakel med lilla Island, att de spelar playoff är stort för Island. Lagerbäcks riskminimering och "tråkiga" fotboll skulle Sverige behöva i playoff. Jag tror att hans belackare äntligen har förstått vilken klok förbundskapten han var, när han tog Sverige till fem slutspel. Det kan bli ett nordiskt land i VM ISLAND !!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar