tisdag 8 oktober 2013

PUBLIKKRIS

Det spekuleras om varför publiken inte besöker ishockeyarenorna. De flesta lagen i SHL har en minskning jämfört med tidigare år. Det här är de vanligaste orsakerna som har framförts;

TVUTBUDET; För många matcher visas i TV. Är ingen större skillnad mot tidigare år.
TRÅKIGT SPEL; Precis som tidigare säsonger är en del matcher av hög kvalite och en del lite sämre. Vissa lag har svårt att göra mål, men det behöver inte innebära att spelet  är dåligt
INGA PROFILER; De har funnits i NHL de sista 15 åren. Det kommer ständigt nya unga interessanta spelare.
ARRANGEMANGEN; Alla lagen har toppen moderna arenor med alla faciliteter.
MÅNGA MATCHER; Är lika som tidigare år.
TIDSKRÄVANDE; Fem till tio minuter hit och dit bryr sig ingen om.
BILJETTPRISER; Inte dyrare än andra nöjen.

Jag tror att lösningen på publikkrisen finns i följande;

FLER MATCHER MED DERBYKARAKTÄR

En utökning av SHL till 16 lag, då skulle vi få fyra naturliga derbygrupper, norr, öst, väst och syd. Lagen i debygrupperna skulle mötas flera gånger. Publiken älskar matcher där rivaliteten är stor mellan lagen. SAIK- LULEÅ, LEKSAND- BRYNÄS, ÖREBRO- FBK, HV71- VÄXJÖ osv.

SPELARNA MÅSTE TA ETT STÖRRE ANSVAR

Det är för enkelt att glida omkring på 70 procent och ändå ta en ordinarie plats. Tack vare att vi har många spelare i NHL och andra ligor är konkurrensen minimal.

Spelarna har inte förstått att de är arbetstagare och måste prestera på topp två till tre gånger i veckan, jämför med andra i yrkeslivet, så förstår vi hur priviligierade ishockeyspelare är. Arbetsgivarna måste ställa större krav på spelarna.

Läste någonstans att spelare hade uttalat sig att det är svårt att" spela ut" när serien är så jämn. Varje match gäller så mycket. Det är väl därför vissa spelare har 300000 i månaden, för att de skall klara av att spela under press.

Publiken vill se matcher med nerv, offervilliga spelare, individuella tekniska nummer och att hemmalaget vinner.

UPP TILL BEVIS PROPPMÄTTA SHL SPELARE


7 kommentarer:

  1. Det är ju det här vi supportrar har sagt i flera år. Men så länge Loob och några till sitter och bestämmer allting i hockeysverige så kommer det aldrig att hända. TYVÄRR

    SvaraRadera
  2. Med dessa skrala publiksiffror kommer sunt bondförnuft att segra.

    SvaraRadera
  3. Derbygrupper, tror du inte att det tar död lite på derbyna när man möst fler gånger, vi hade derbygrupper för ett antal år sedan och jätte gången man mötte ett derbylag så var det inte samma nerv.

    SvaraRadera
  4. Den risken finns men ändå bättre än dagens system.

    SvaraRadera
  5. Derby grupperna visade sig ganska tydligt sist vara för ojämna. Slutpoängen speglade heller inte hur bra ett lag var utan mest hur svårt ett lag hade mot vissa andra. 2 lag i samma grupp som man hade svårt mot innebar kanske en nedgradering i spelsystemt.

    SvaraRadera
  6. Fast med 16 lag krymper ju konkurrensen från minimal till obefentlig? Tycker det på senare tid varit för lite känslor på isen. Domarnivån känns helt vilsen och är en stor bov då man även börjat ta för gruff framför mål osv. Som supporter vill man sitta och vara lite "arg" på motståndarlaget. Något som bara kan upplevas till fullo på plats i arenan! Hur ställer du dig till dagens domarnivå som i princip dödar all kamp på isen men generarar mer PP? Personligen tror jag att kanslor säljer bättre än något mål hit å dit.

    SvaraRadera
  7. Ishockey är en bollsport med kampmoment. Tycker att det är alldeles för lite känslor, det är inte bara domarna som skall ändra attityd, även spelarna.

    SvaraRadera