onsdag 30 oktober 2013

ANALYS

VÄXJÖ
De har gjort en storsatsning med åtta nyförvärv och vill etablera sig på övre halvan i SHL. Nyförvärven har varken varit bu eller bä. De har sett till att Växjö har blivit ett stabilare lag med  fyra jämna femmor. Det har också visat sig i spelet där laget inte släpper till mycket målchanser till motståndarna. Samtidigt hade de nog förväntat sig en större produktion av många så kallade potentiella målskyttar. För att de skall bli ett lag att räkna med måste de hitta en första femma som gör skillnad, nu känns det som inte ser någon skillnad oavsett vilken femma som är på isen. Nu finns grunden, spetsen måste hittas för att blanda sig i toppstriden.

LEKSAND
De måste få godkänt för sina prestationer så här långt serien. Nu får vi inte glömma att målvaktsspelet har dolt en del brister i försvarsspelet. För att de skall slippa kvalserien måste humörspelare som Ryno och Johansson bli mer pålitliga och komma till jobbet varje match, inte bara när spelet flyter. Vad håller nyförvärvet Brunnström för standard? Hittills har han inte blivit något lyft för laget. En som däremot har begått en metamorfos är backen Hersley, vilket prickskytte. I början på serien var det inspirerande och nyhetens behag, nu får laget bekänna färg i mörka november. Det får inte bli för många förluster på raken, då blir de kvar i botten. Kan de undvika kvalserien har de gjort ett bra jobb.

AIK
Har varit väldigt ojämna i sina prestationer. De har haft svårt att vara konsekventa i sitt spel i en hel match. Det beror säkert på många faktorer, en är att det skiljer för mycket mellan bästa och sämsta spelare. I tabellen ligger AIK där alla har förväntat sig. Får man inte till stabiliteten kan det bli derbyn mot DIF fram på vårkanten. Målvakten Daniel Larsson har hjälpt laget i de senaste omgångarna. AIK har inte samma ekonomiska muskler som HV71, annars skulle de behöva några fräscha nyförvärv främst på backsidan. Jag fortsätter att imponeras av Janmark, som gör topprestationer match efter match. Det är dags för finnarna Ramstedt och Pirnes att ta rygg på Janmark. Var är publiken? Om den här trenden fortsätter är det omöjligt att bedriva elitishockey i huvudstaden.

ÖREBRO
Det sprakade om laget i inledningen av serien, ingen motståndare gick säker. Ett otroligt uppoffrande spel och duktiga transatlanter, var nyckeln till framgång. Det räcker naturligtvis inte att bara kämpa och kriga i 55 omgångar, det orkar inget lag. Det kommer matcher när energin inte finns där, då måste laget ha andra egenskaper som kan ge segrar. Har Örebro tillräckligt med skickliga spelare? Transatlanterna har den skickligheten och bevisade det i början på serien, men har sett lite beskedligare ut på slutet. Är de fysiskt preparerade för 55 omgångar? Om Strömberg skall göra sina 20-25 mål måste han sätta fart. Först och främst se till att få mer istid. Som nykomling får de vara nöjda om de slipper kvalserien.

Imorgon tar vi resterande fyra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar