fredag 11 oktober 2013

GLÄDJE OCH SORG

Vill du uppleva en härlig inramning, en fullsatt arena, vilt hejandes ståplatspublik klädda i hemmalagets matchtröjor och ett hemmalag som krigar om varje poäng. ÅK TILL ÖREBRO OCH LEKSAND !

Det är nykomlingarna som har satt färg på årets SHL. Vi så kallade experter, som tippat Örebro och Leksand i botten av tabellen, har fått något att fundera på. Nu kan det naturligtvis hända mycket under resans gång, men jag tror att de har tappat respekten för övriga lag och fortsätter de att vara ödmjuka och spela lika uppoffrande, kommer säsongen att sluta lyckligt.

Örebro satsade på ganska många nyförvärv, medan Leksand trodde på laget som klarade kvalserien. Det spelar ingen roll hur man bygger laget bara resultatet blir bra. Örebros nyförvärv har verkligen bidragit på ett positivt sätt, både med målskytte och en hög arbetsmoral Leksand håller på och täpper till en del hål  i laget. Det var nog klokt att förstärka med de två senaste nyförvärven.

Om det blåser medvind i Leksand och Örebro är det stormbyar rakt i ansiktet hos HV71 och uppförsbacke i Karlstad. Att lagen inte skulle vara lika bra som föregående säsong är ingen överraskning, men de här bottenplaceringarna chockar ishockey Sverige.

Tydligen gjorde HV71 en av sina bättre matcher igår, ändå blir det 0-5 i Skellefteå. Nu är det ingen skam att förlora mot Skellefteå, men laget växer inte av en ny tung förlust. Oavsett hur bra du spelar är det bara segrar som kan förbättra ett sargat självförtroende. Händer det ingenting de närmaste matcherna blir HV71 kvar i botten.

FBK gjorde en helt ok match uppe i Luleå, trots uddamåls förlusten. Det som oroar mest är spelet på hemmaplan. Det normalt hemmastarka FBK har förtvivlat svårt att vinna i sin egen rink. Publiken vill se hemmasegrar, annars stannar de hemma. När det går tungt dyker det upp mycket spekulationer. Det ryktas om att assisterande Johansson och målvaktstränaren Grankvist redan har gjort klart med nya klubbar inför nästa säsong. Om nu detta är sant, blir det en svår situation att hantera för ledningen i FBK. De får väl ringa till Skellefteå, som har erfarenhet av dylika problem.

Det här påminner om när Frölunda gick ut och förklarade, innan serien hade börjat, att "Kenta" Johansson inte skulle vara kvar nästkommande säsong. Självklart byter tränare och spelare lag, men det måste finnas någon timing i det hela. Det jag reagerar emot i båda fallen är tidpunkten.

VIK- hockeys stjärna Williams kom på, efter10 omgångar, att han skulle röra sig mer för att lyckas bättre med sitt spel. Det är bra gjort att stå still i så många år och ändå  komma så långt i karriären.

I kväll är det en klassiker, avgörande match mot Österrike.Tankarna går till Roland Sandberg och den berömda snömatchen. Vi får hoppas att "Zlatan" är kvällens Sandberg.

2 kommentarer:

  1. Och H Loob som helst inte vill se några nykomlingar alls i SHL...Borde vara en tankeväckare för dem som vill stänga SHL och som är emot vitalisering och nytt blod

    SvaraRadera
  2. Vi ska aldrig ha stängda ligor i Sverige.

    SvaraRadera