onsdag 18 september 2013

SMÅLANDS DERBY

Hade laddat upp med nybakade tekakor och mycket kaffe. Tog plats i fin fåtöljen och såg fram emot en ishockeymatch med kamp, intensitet, några finurliga dragningar och mycket känslor.

Det är derby, andra matchen i SHL, kampen om Småland och det är mycket adrenalin som skall tömmas. Med andra ord alla indigridienser för en toppmatch.

Efter två perioder undrade jag om det var en match i 37:e omgången mellan två lag som inte hade någonting att spela för. Det här omdömet gäller framförallt HV71. Växjö spelar en klart godkänd bortamatch och leder matchen mycket rättvist med 2-0. Inför sista perioden har HV71 skapat en målchans och mäktat med 10 skott på mål.

Växjö kontrollerar matchen, men drar på sig horribla utvisningar och ger HV71 en möjlighet att komma in i matchen och till och med vinna med 3-2 i sudden. De spelare som tog de idiotiska utvisningarna, bör få böter och be lagkamraterna om ursäkt.

Jag tror inte alla spelare har förstått att de är artister och skall uppträda två till tre gånger i veckan, inför en förväntansfull publik. Om pop artister sjunger eller spelar dåligt, får de färre spelningar och publiken uteblir. Tyvärr är konkurrensen i SHL alldeles för dålig, så det räcker att spela på 70 procent, för att behålla sin plats.

DET MÅSTE VARA MER INLEVELSE OCH PASSION! DÅ KOMMER PUBLIKEN ATT BLUNDA FÖR DE TEKNISKA OCH TAKTISKA BRISTERNA.

I morgon blir det ett besök i Leksand.

1 kommentar:

  1. Helt rätt av dig. För att något skall bli bra och uppfattas som äkta, krävs passion och stor inlevelse....

    SvaraRadera