onsdag 11 september 2013

NHL

V. Frölunda håller på och förbereder sig för SHL premiär på lördag, då kommer ett besked att Sebastian Collberg skall till Montreals träningsläger. Gör Sebastian bra ifrån sig blir han kvar, annars tillbaka till V Frölunda.
Montreal måste veta om han är tillräckligt bra för NHL, 14 dagars träningsläger kan inte förändra någonting. Klubbarna ska inte behöva leva med den här ovissheten. Sebastian var inte ordinarie i SHL förra säsongen och nu plötsligt aspirerar han på en plats i NHL.

Spelarna har en massa klausuler i sina kontrakt, NHL, KHL, m.m. Det är både livrem och hängslen och klubbarna är bakbundna.

VM-KVAL FOTBOLL
Det var inte så att man fick gåshud av Sveriges 1-0 seger mot Kazakstan. Men förutsättningarna att bli tvåa i gruppen har förbättrats med de här två bortasegrarna. Oktober blir en rysar månad.

Det här med VM-KVAL är fascinerande. Det pratas fotboll i hela världen och alla länder gör uppehåll i sina ligor.

ALLT FOCUS PÅ LANDSLAGET
De mindre nationerna får möta Argentina, Spanien, Tyskland, Holland, Italien, mfl. Publiken får se stjärnorna livs levande, vilket gör att de mindre utvecklade fotbollsnationera kan skapa ett intresse runt sporten.

VARFÖR HAR VI INTE ETT SÅDANT SYSTEM I ISHOCKEYN?
Landslagen  i ishockey får mindre betydelse för varje år. Byt ut de meningslösa turneringarna under säsongen och ersätt de med kvalificeringsmatcher till VM. Snart har alla som spelar i SHL gjort landskamper. Om man inte är tillräckligt bra för att spela i NHL, får man mycket landskamper på sitt konto.
När det är VM vet inga lag vilka spelare som är disponibla, NHL spelar, förrän det är dags för första matchen. Har man tur blir något lag utslaget i kvartsfinal, då kommer det förstärkningar.

Det är dags att sluta spela VM varje år med B och C landslag. Publiken vill se de bästa spelarna

Jag vet att NHL inte är med i internationella Ishockeyförbundet och gör som de vill.

Kan fotbollen ena en hel värld, måste några kloka människor inom ishockeyn hitta några vettiga lösningar. Det är ett måste om ishockeyn skall kunna behålla sin status som en av världens bästa lagidrotter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar