måndag 30 september 2013

MAFFIAN

Helt plötsligt får Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson sparken. Jag känner inte till hans kvaliteter som tränare, men eftersom Elfsborg anställde honom måste de ha tyckt att han var ganska bra. Första året var succé, det blev guld. Inför årets säsong var förväntningarna lika stora. Alla vet hur svårt det är att försvara ett guld. Det finns fyra till fem potentiella utmanare som har möjligheten att bli mästare.

Laget har inte levt upp till förväntningarna, det är ingenting att hymla om. Varje gång det har blivit förlust har ikonen Anders Svensson uttalat sig negativt om lagets spel. Förra året hade han Oskar Hiljemark bredvid sig på mittfältet, som gjorde en enorm arbetsinsats, då kunde han stå still på mitten och fördela bollarna. I år var han tvungen att ta ett större ansvar och då har det inte varit lika roligt. Samma mönster i landslaget, när han inte har fått spela.

Han ville ha ett nytt kontrakt och fick vänta ett tag på ett beslut. Är det konstigt att tränare och ledning funderar om det är rätt att skriva ett nytt kontrakt med en trött och gnällig 38-åring?
Man kan väl inte få kontrakt för vad man har gjort utan för vad man gör?

När kraven på de äldre etablerade spelarna(maffian) blir för stora tar de rygg på Svensson och tar stigen upp till styrelsen och gråter ut. Styrelsen får kalla fötter och går maffian till mötes. Då har spelarna kommit undan med allt ansvar. Styrelsen tycker att Lennartsson  har gjort ett fantastiskt jobb  men de måste göra någonting!

I dagens fotboll och ishockey har spelarna alldeles för stor makt. Självklart måste det ibland göras förändringar på tränarsidan tex när föreningens existens står på spel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar