tisdag 3 september 2013

AIK

Vad har hänt med Stockholmshockeyn?
Ett lag i SHL,  ett i allsvenskan och övriga lag för en undanskymd tillvaro i div. 1. Fortfarande produceras det många duktiga ishockeyspelare i Stockholm. Topplaceringar i TV-pucken år ut och år
in.
Var tar spelarna vägen?
Det kan inte enbart bero på dåliga träningsmöjliheter, att toppen är så tunn. Normalt skulle både AIK och DIF vara stabila elitlag, bestående av 75 procent 08:or.

Kommer Stockholm att vara utan elitlag nästa säsong?
Att vara AIK supporter är som att åka bergodalbana. Ett år ser det väldigt bra ut, för att året därpå vara kris. Det verkar aldrig bli något stabilt över AIK. Anders Gozzi hoppade in när det såg som mörkast ut, och etablerade AIK i SHL. Inför den här säsongen valde han att lämna in. Jag tror han kände på sig åt vilket håll vindarna blåste. Skral ekonomi otydlig organisation är ingen bra kombination.
Årets AIK kommer att få slåss för att undvika kvalserien. Truppen innehåller för många spelare med bäst före datum. Svårt att se någon som kan överraska och få ett genombrott. Jag ser ingen spelare som kan ta befälet och driva laget. Patrik Blomdahl i all ära är en härlig fighter som kommer att ge allt för laget, men hans individuella skicklighet räcker inte till. Hur jag än vrider och vänder på truppen kommer AIK att hamna någonstans mellan 9-12 plats.

Eller blir den nya finnen Teemu Ramstedt, den stora frälsaren? Fördelen är att det orutinerade tränarteamet och spelarna kan spela utan förväntningar. Laget med Sveriges snyggaste klubbmärke har överraskat förr.

I morgon är det dags för Linköping.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar