fredag 27 september 2013

EGOISMEN

Jag har sett en del så kallade talanger i Allsvenskan och SHL. I går var det match mellan VIK och Rögle,  dags att spana in William Nylander.
En talang är en spelare som har lite lättare för sig än övriga jämnåriga, när det gäller puckbehandling, skridskoåkning, passningar m. m. Den här gåvan är ingenting att vara stolt över bara tacksam. Det man kan vara stolt över, är det man har tränat och kämpat sig till.

Signifikativt för de talanger jag har sett hittills, är att de aldrig bromsar, vinner inga närkamper, dribblar i tid och otid  och glider omkring med ett kroppsspråk som att de hade 10 år i ligan. Det är inte konstigt att de uppträder som de gör. Alla hejaklacksledare runt omkring talar om hur duktiga de är och tränarna tillåter de att fortsätta med sitt egoistiska spel, helt utan tanke på lagets bästa.

Ishockeyn rullar fram röda mattan och låter de egotrippade talangerna glida omkring utan rimliga krav. De skall naturligtvis ha en furtslig lön innan de har presterat någonting. Det viktigaste är att talangen kan få spela P P och få några andra assist så att den individuella poängskörden ser bra ut. Om laget vinner eller förlorar spelar ingen roll, talangen skall till NHL nästa  år.

VIK-Rögle är ingen match man lägger på minnet. Rögle med NHL veteranerna Nylander och Lilja har tippats bli ett topplag. Det blir svårt när lagets ledande spelare har ett tempo som påminner om en veteranmatch och av ren frustration krossar klubban i avbytarbåset. De skrämmer inga lag genom att åka omkring och snacka engelska med motståndarna. Hoppas att Rögle inte har tömt plånboken på dessa veteraner. VIK spelade sin sämsta match för säsongen, ändå kunde inte Rögle skjuta ett enda mål.

Vad händer med järnkaminerna? Blir det en ny katastrof säsong?
Imponerande av ASPLÖVEN att vinna över ett desperat Almtuna.
Kommer Karlskrona tillbaka direkt, eller får man en reaktion?
Franssons målvaktsspel i VIK gör laget väldigt svårslaget.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar