torsdag 12 september 2013

HOCKEYALLSVENSKAN

I dag är det premiär, många lag har rustat för att ta steget upp till SHL. Jag tror att även i år kommer något lag att lyckas. Det är många om budet, svårt att peka ut någon favorit.

ALMTUNA har fört en undanskymd tillvaro sista åren. Kommer även i år att vara i de nedre regionerna. Det verkar vara svårt att få någon riktig fart på ishockeyn i Uppsala.

ASPLÖVEN tog hockeysverige med storm när de kvalificerade sig för Allsvenskan. Trots svårspelade Polarica blir det tuffare i år. De får kriga i botten av tabellen.

BIK KARLSKOGA har som vanligt inte många som tror på deras lag. Trots spelarförluster varje år, snickrar de ihop ett slagkraftigt lag Man kan aldrig förringa kulturens betydelse. Se upp!

BJÖRKLÖVEN har fått mycket lovord på försäsongen. De kommer snart att märka skillnaden att spela två till tre tuffa matcher i veckan, mot en till två div1 matcher. Kan klara nytt kontrakt

DIF vilken försäsong, spelar de i fel serie? Nu har de fått slå ur underläge, ingen press. Omställningen till att vara favorit varje match är något helt annorlunda. Troja borta i mörka november, finns ödmjukheten.

KARSKRONA här satsat för att kunna etablera sig. Förra säsongen var det för många spelare ut och in under seriespelet. Kan de få lite lugn och ro, kommer de att få en behagligare resa än föregående år.

MALMÖ, äntligen lite kontinuitet. De har haft en lågprofil, ända till sista veckorna. Nu pratas det om SHL, lever fortfarande gamla Malmö kvar? Laget ser på pappret stabilt ut, det blir äntligen en topplacering.

MORA , förra säsongen präglades av ojämna prestationer, ändå fick de låna en världsspelare, Kopitar. Klarar de en play off plats får de vara glada.

OSKARSHAMN, har svårt att fostra  egna spelare, därför är det som vanligt stor omsättning på spelare. Laget ser helt ok ut och en plats på övre halvan är realistiskt.

RÖGLE skall tillbaka med hjälp av två gamla ärrade NHL spelare, Nylander och Lilja. Är det bäst före datum på de? Oavsett kommer Rögle att bli ett topplag. Finns både rutin och ungdomlig entusiasm.

SÖDERTÄLJE, svårt att veta om det är toppen eller mitten. Har spelat stabil ishockey i flera säsonger, men spetsen har saknats. Tror inte dagens trupp räcker till kvalserien.

TIMRÅ, helt nya förutsättningar. Har inga ambitioner att komma tillbaka direkt. Får bygga långsiktigt och skola in sina unga spelare.

TROJA kämpar på med små resurser och lyckas varje år överraska experterna. De kommer även i år att klara kontraktet. De vill inte spela div1 ishockey i nya arenan.

VIK, de går all in på transatlanter och hoppas att de skall ta VIK till kvalserien. De har lyckats bra tidigare med sina importer, varför inte ta en chans till. Om det är bra visar sig efter 20 omgångar. Om fyra av sex håller klass blir det en topplacering.

TABELL EFTER 52 OMGÅNGAR

1 RÖGLE
2 VIK
3 MALMÖ
4 DIF
5 BIK KARSKOGA
6 SÖDERTÄLJE
7 OSKARSHAMN
8 TIMRÅ
9 KARLSKRONA
10 MORA
11 TROJA
12 ALMTUNA
13 BJÖRKLÖVEN
14 ASPLÖVEN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar