tisdag 17 september 2013

HOCKEYAlLLSVENSKAN

I går var jag på besök i ABB arena(Rocklunda) för att se  VIK-Karlskoga. VIK har satsat sina pengar på transatlanter och efter två omgångar har de fått valuta för pengarna. Matchens kvalité var av normal allsvensk klass. VIK vinner matchen på ett bra målvaktsspel, Jonas Fransson, och transatlantiskt skarpskytte.

Karlskoga spelade små trevligt med bra rörlighet och några fina kombinationer. Saknade tyngden för att trycka in pucken. Laget har kapacitet för att klara en play off plats.

Det var befriande att höra VIK tränarnas analys efter matchen," ingen bra insats, men tre viktiga poäng". Det är lätt att stirra sig blind på resultatet 3-1. Ibland vinner man matcher på ett bra målvaktsspel. Rättar man inte till bristerna till nästa match kommer förlusten som ett brev på posten. VIK kommer att slåss om de tre eftertraktade topplaceringarna, om den analytiska förmågan är lika klok i fortsättningen.

I en snäll match utdömdes 36 utvisnings minuter(2min. straff). Lika många i övriga allsvenska matcher. Mitt påstående från tidigare inlägg, att lagen inte behöver träna på 5-5 spel fick jag bekräftat efter gårdagens match. Jag vill inte klandra domarna, de följer bara den nya bedömningsnivån.

Vi får hoppas att de som älskar rytm och intensitet tar sitt sunda förnuft till fånga och hittar en nivå som gagnar sporten. Det är nog med avbrott(power braek), vem har hittat på detta trams?

ODDSET HOCKEY GAMES LÄGGS NED.
Orsaken är att publiken inte kommer i tillräckligt stor utsträckning. Turneringen skall ersättas av dubbel landskamper. Varför skulle fler se dessa matcher? Det är samma spelare som kommer att deltaga.

Är det landskamp vill publiken se de bästa inte ett C-lag, där ett fåtal kommer att representera Sverige i VM.

I kväll laddar vi för en ny SHL omgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar