lördag 7 september 2013

HV71

Under en femårsperiod pratade ishockeysverige om HV71:s framfart i rinkarna. Det var semifinal eller guld som gällde. Lagbygget var noga genomtänkt och alla lag hade respekt för HV71 .

Sista tre åren har det varit respass i kvartsfinalen. Det är naturligtvis ingenting som sponsorer och den trogna publiken, oftast 7500, är nöjda med. Laget har saknat entusiasm och sett lite allmänt trött ut. Det är inte så konstigt med alla gamlingar som har trygga långtidskontrakt.

Inför den här säsongen har ledningen gjort en tydlig föryngring. Nu skall 90-talisterna skolas in i elitseriekostymen. Det diskuteras livligt om Johan Davidsson skall komma till spel eller tvingas sluta, på grund av sin skada. För hans egen och HV71:s skull är det bästa om han tar sitt sunda förnuft till fånga och tackar för sig. Han bestämmer naturligtvis själv över sin karriär, men det är inte roligt att se en gammal profil åka omkring i fjärde kedjan.

Gustav Veslau är en bra serielunk målvakt, men räcker han till när det blir cupmatcher i slutspelet? Backen Oskar Fantenberg fick förra säsongen spolierad på grund av skador. I år tror jag att han får sitt genombrott. Den snusförnuftige cf William Karlsson visade redan i sin debutsäsong fina kvaliteer. I år får han ett ännu större ansvar och måste vara beredd att bära en av de två första femmorna.
Lite kuriosa, HV71 har alltid haft bra finländare, vilka minns inte Kari Eloranta, Reijo Routsalainen, Esa Keskinen mfl. Årets importer är canadensare, emedan finländare lyser med sin frånvaro.

HUR LÅNGT RÄCKER ÅRETS HV71?

Truppen är svårbedömd, men jag tror att nya lagbygget räcker till en placering på övre halvan. För Ulf Dahlens överlevnad räcker det inte med ännu en kvartsfinalförlust.

Äntligen har Erik Hamren fattat hur Sverige skall spela. Bra disciplin, förutom Lustigs horribla bakåtnick, och kamp i varje duell. Irland skapade inga farligheter. Bara inte ledning och spelare tror att de är Barcelona, tar vi tre nya poäng mot Kazakstan.

Vi hörs på måndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar