onsdag 4 september 2013

LINKÖPING

Östergötland var inget ishockeydistrikt som folk pratade om, men Christer Mård bestämde sig för att Linköping skulle ha ett lag i SHL. I början på 2000-talet var det dags att skriva in Linköping i historieböckerna.
Ledningen med Mård som den drivande var inte bara nöjda med att etablera sig i SHL, de ville bli mästare. De har provat lite olika lösningar för att nå sitt mål

Det har värvats många spelare från Stockholmsregionen, de spektakulära tjeckerna JanHlavac och Jaroslav Hlinka, tjeckis tränare(Lehner), med NHL meriter, Mike Helber vill också ha lite canadensisk krydda och samtidigt har de jobbat med sin juniorverksamhet, som har gett några tillskott till truppen.
Linköping har varit och nosat på titeln, men har inte lyckats fullt ut. Jag tror att de kommer att jobba med samma målmedvetenhet som tidigare, för att någon gång i framtiden bli mästare.

Tyvärr alla Linköpingsbor blir det inget SM-GULD i år !

Christian Engstrand visade förra säsongen ett målvaktsspel, som gör att tränarna kan sova lugnt.
Backen Niclas Hävelid kommer att lämna ett stort tomrum efter sig. Spelade 30 min varje match, fattade alltid kloka beslut och trots sin ålder var han inte rädd för att ta stryk om det gagnade laget.
Är den lovande Mattias Bäckman beredd att axla Hävelids roll?
Den spelskicklige Magnus Johansson måste vara beredd att ta ett större ansvar än förra säsongen. Trots sina 40 år kan han spela på en hög nivå om han är motiverad.

Mattias Sjögren är tänkt som ersättare för Calle Söderberg och bilda en första kedja med Hjalmarsson och Albrandt. Kommer de upp i hälften av målproduktionen från föregående år, får de vara nöjda. Troja fostrade Mattias Weinhandel verkar inte komma till spel. Tråkigt för laget och honom. Mattias som har haft problem med nedsatt syn ända sedan han var junior, har ändå lyckats spela på hög internationell nivå.

Linköping kommer med lätthet att vara på den övre halvan i serien.

I morgon nykomlingarna Örebro.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar