fredag 10 juni 2022

NÅGRA LJUSGLIMTAR

 Nations Lge har inte blivit som Sverige har tänkt sig, det går inte att bedöma Sverige som lag efter alla skador och återbud. Istället har det blivit en inventering av bredden på svensk fotboll. Det är väl inget nytt att vi är beroende av de bästa spelarna och sedan blir det mest utfyllnad.

En del spelare har tagit chansen andra måste stå på tillväxt. Det stora sorgebarnet är mittfältet, därför var det roligt att se Cajuste visa att han är en framtida startspelare. Olsson och Svanberg har förhoppningsvis gjort sina sista landskamper förstår inte deras storhet, slarviga och veka. Elanga visade med sin snabbhet och initiativförmåga att det kommer bli en internationell spelare när han får lite mer rutin och bättre omgivning.

Om generationsväxlingen ska bli bra är det viktigt att de tilltänkta landslagsspelarna blir ordinarie i sina respektive klubblag. Det här kommer att bli ett problem för Janne, skall han satsa på den bättre spelaren med lite speltid eller spelaren som är i match form? Jag tror att de här matcherna inte är helt bortkastade utan det har nog blivit ganska tydligt vilka som skall spela i viktiga kval matcher.⚽️😀

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar