tisdag 21 juni 2022

KONTRAKT GÄLLER INTE

 Det har varit mycket diskussioner den senaste tiden angående avtalet mellan SHL och Hockeyallsvenskan. Ena stunden skriver spelare på kontrakt med Allsvenska klubbar, nästa vecka bryter de kontraktet för att skriva på för SHL klubb. Nu är det samma problematik för SHL klubbarna som tappar spelare till NHL under sommaren. Det är omöjligt att bygga lag när kontrakt inte gäller.

Om spelare sitter på kontrakt måste det naturligtvis till en förhandling och den som vill köpa måste betala en rejäl summa. I dag är det meningslöst att producera bra spelare, för de försvinner till hockeygymnasium  för något löjligt utbildningsbidrag. För att de mindre klubbarna skall överleva måste de få rejält med betalt så att de kan ha en bra verksamhet.

Hockeyförbundet skryter om sina avtal med NHL, det är bara spel för galleriet. Annars skulle inte NHL ta så många spelare som inte har uträttat någonting. I och med att NHL tycker att det är billigt räcker det om 1 av 10 lyckas. Om det skulle vara dyrare var de tvungna att vara noggrannare och skulle inte ha råd med svenska spelare i AHL Det blir en kedjereaktion hela vägen tack vare NHL.

Vi måste lära av fotbollen, Allsvenskan lever på att sälja spelare nyligen fick Hammarby 45 miljoner för en 18 åring. Jag vet att Bosman är ett hinder, men fotbollsspelarna skriver långa kontrakt för att moderklubben skall få betalt. Hockeyspelare har 10 klausuler, livrem och hängslen. Det är dags att tänka om och införa rejäla övergångspengar om man är intresserad av att värva spelare med kontrakt. Spelare måste bli mer ödmjuka och tänka på klubbens bästa.🥅👊🏻

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar