måndag 13 juni 2022

VILKEN FÖRVANDLING

 Sverige har blivit överkörda av Norge två gånger och det skall påpekas att Norge är ingen stor fotbolls nation. Under Jannes ledning har vi blivit bortskämda med ett landslag som har varit taktiskt drivna och släppt till lite målchanser. Spelarna har accepterat att springa och göra det svårt för motståndarna och framförallt försöka vinna kamperna man mot man. De senaste matcherna har varit en katastrof när det gäller markering och kampsituationer. Det hänger inte ihop med något nytt spelsystem, verkar som spelarna tror att de har en fri roll utan kampmoment när de spelar 4-3-3.

Det är i stort sett samma spelare som tidigare,saknas några mittbackar, går inte att skylla på att många är skadade. Det stora problemet är att många spelare inte vill smutsa ner sig, tycker inte att det är roligt när motståndarna har bollen. Spelarna har fel självbild och tror att de är små stjärnor i och med att de spelar i någon liga i Europa. Det är för många spelare som är stöpta i samma form, lite tekniska med bollen men befriade från ansvar i man man duellerna. Alla kan inte ha en fri roll.

Dags att prata klarspråk, börja kriga, in och kötta,håll tätt och var nöjda med det. Sverige kommer att skapa några målchanser och förhoppningsvis kan vi förvalta någon till mål. Blir det inte en attityd förändring kan vi glömma EM slutspel.⚽️👊🏻😡

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar