torsdag 4 april 2019

SEMIFINAL

Som väntat blev det lagen med hemmaplansfördel som får spela semifinal. Nu var det inte enbart hemmaplan som fällde avgörande, de fyra lagen som skall spela semifinal var helt enkelt bättre.

FBK- DIF 3-4
FBK har inte imponerat, trodde att de skulle vinna enklare mot ett mediokert HV71. Målvakt och backar har varit hyggligt stabila. När det gäller forwards finns det mycket mer att önska. Det är för många som är stöpta i samma form, lätta, petiga och inte speciellt taktiskt drivna. Det är Linus Johansson som har drivit laget och spelat bra i alla viktiga situationer, men det kommer inte att räcka med en spelare som förstår att cupspel är annorlunda än serielunk. Det var naturligtvis stor press på serieledarna att klara kvartsfinal nu när det är klart kanske det lossnar för fler spelare. DIF är på samma nivå som FBK när det gäller målvakt och backar. Tycker att DIF har större variation på forwardssidan finns lirare, målgörare och grovarbetare. Dessutom har FBK spelat mer än DIF kan ge utslag om det blir mycket sudden.

LULEÅ-VF 4-3
Två hemmastarka lag som nästan aldrig förlorar i sin egen lada. Om man tittar spelare för spelare i de båda lagen är de jämbördiga. Det som kommer att fälla avgörande är att LULEÅ är mer konsekventa och noggranna i sitt spel. VF spelar med större risk och bjuder på situationer som kan ge psykologiska mål till motståndarna. VF har seriens bästa pp och det gör att man alltid är med i matcherna.

Både Oskarshamn och Leksand har goda möjligheter att spela i SHL nästa säsong. Skiljer det inte mer mellan Allsvenskan och botten i SHL?🥅🤣

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar