måndag 18 mars 2019

LAGBYGGE

Det går att bygga lag på många olika sätt, det finns väl inget svar på vad som är den rätta vägen. Det är ändå interessant när man tittar i SHL tabellen. Linköping, Rögle, Mora och Örebro har byggt sina lag runt transatlanter, 6-8 stycken i respektive lag. Inget av dessa lag är topp åtta trots dyra investeringar.

Finns det något samband mellan många transatlanter och dålig tabellplacering? Det går naturligtvis inte att generalisera och dra alla över samma kam. När det är många transatlanter i ett lag sätter de prägel på spelet och dikterar villkoren. De köps in för att producera poäng, en del lyckas väldigt bra och andra för en anonym tillvaro eller blir utköpta.

Jag tror att många av de här spelarna enbart är intresserade av att få en bra poängskörd för att kunna dra vidare och lagtänket kommer i andra hand. De spelar med små marginaler och tar stora risker utan att tänka på konsekvenserna. Det gäller att hitta rätt mix lite svensk klokhet och ett par transatlanter som svarar för målskyttet.

SURA tog fjärde raka i kvalserien bra jobbat.👍🏒

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar