onsdag 13 mars 2019

DRAMATIK

Hockeysäsongen börjar närma sig det som är interessant nämligen slutspel, upp och nedflyttning i olika serier. SHL har av någon anledning sett till att 10 lag har chansen att bli svenska mästare. Det är tre lag som har chansen att ta den åtråvärda tionde platsen, Örebro, Linköping och Brynäs. De två sistnämnda lagen har haft ett bedrövligt 2019 och ändå har de chansen att bli mästare. Detta play inn känns bara pinsamt, gör om och gör rätt, 8 lag till kvartsfinal.

Själv var jag bänkad i ABB arena i Västerås för att se VIK mot Leksand. En fantastisk inramning mötte spelarna, två klackar som gjorde allt för att höja temperaturen. Jag trodde hemmalaget skulle ha en bra chans att göra ett ryck i tabellen, har inte varit imponerad av Leksand under säsongen. Helt plötsligt gör Leksand en disciplinerad insats och tillåter inte hemmalaget skapa många målchanser. De vinner helt rättvist och har kopplat greppet om första platsen.

Det är en helt underbar tid för hockeyälskare match varje dag. Oskarshamn mot AIK vill man inte missa och Surahammars kamp för att få fortsätta spela i div1 är minst lika viktigt.

Mitt i all hockeydramatik pågår skidskytte VM. Finns det någon bättre TV sport? Efter en trög inledning frälste Hanna Öberg Sverige med en makalös prestation. Precis som i OS sköt hon 20 träff och vann distansloppet. Att göra det på hemmaplan med alla förväntningar är inget annat än en bragd. Precis som i skid VM är det damerna som ser till att det blir medaljer.👊🏻🎉🥇

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar